Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Krava na parkiralištu - Zen metoda za rješavanje ljutnje

Krava na parkiralištu - Zen metoda za rješavanje ljutnje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-745-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4752

Broj strana:

181

Težina:

230 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Naša istinska snaga proizlazi iz sposobnosti da kontroliramo svoju ljutnju umjesto da dopuštamo da ona kontrolira nas.

Utemeljena na vrlo uspješnom programu kontrole ljutnje koji je osmislio Leonard Scheff, knjiga Krava na parkiralištu otkriva nam jednostavne metode i tehnike ovladavanja tom negativnom i štetnom emocijom kako bi naš svakodnevni život bio prožet osjećajem zadovoljstva, sreće i bliskosti s drugima.

Mnogi vjeruju da si ne mogu pomoći kada je riječ o pokazivanju ljutnje; između osjećaja ljutnje i njezina pokazivanja ne vide nikakvu razliku. Vjeruju da nemaju nikakav nadzor nad ljutnjom koju osjećaju i da nemaju izbora kada je ona posrijedi. Štoviše, mnogi od nas takvo ponašanje ne smatraju lošim i gotovo su posve zanemarili njegove posljedice. Jedna od pouka ove knjige jest ta da možemo svjesno odvojiti rastuću ljutnju od postupaka do kojih nas ona može dovesti.

Oslanjajući se na osnovna budistička načela i primjenjujući ih na način vrlo blizak i razumljiv ljudima različitih duhovnih gledišta, Leonard Scheff i Susan Edmiston napisali su zanimljiv interaktivan priručnik koji nam pomaže da preispitamo svoja uvjerenja povezana s ljutnjom te promislimo o isplativosti pribjegavanja ljutnji za postizanje svojih ciljeva. Već prvi put kada odaberemo odustati od ljutnje, shvatit ćemo da nam život postaje ugodniji i ljepši.

  • Originalni naziv: The Cow in the Parking...
  • Prevodilac: Tomislav Belanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Naša istinska snaga proizlazi iz sposobnosti da kontroliramo svoju ljutnju umjesto da dopuštamo da ona kontrolira nas. Utemeljena na vrlo uspješnom programu kontrole ljutnje koji je osmislio Leonard Scheff, knjiga Krava na parkiralištu otkriva nam jednostavne metode i tehnike ovladavanja tom negativnom i štetnom emocijom kako bi naš svakodnevni život bio prožet osjećajem zadovoljstva, sreće i bliskosti s drugima. Mnogi vjeruju da si ne mogu pomoći kada je riječ o pokazivanju ljutnje; između osjećaja ljutnje i njezina pokazivanja ne vide nikakvu razliku. Vjeruju da nemaju nikakav nadzor nad ljutnjom koju osjećaju i da nemaju izbora kada je ona posrijedi. Štoviše, mnogi od nas takvo ponašanje ne smatraju lošim i gotovo su posve zanemarili njegove posljedice. Jedna od pouka ove knjige jest ta da možemo svjesno odvojiti rastuću ljutnju od postupaka do kojih nas ona može dovesti. Oslanjajući se na osnovna budistička načela i primjenjujući ih na način vrlo blizak i razumljiv ljudima različitih duhovnih gledišta, Leonard Scheff i Susan Edmiston napisali su zanimljiv interaktivan priručnik koji nam pomaže da preispitamo svoja uvjerenja povezana s ljutnjom te promislimo o isplativosti pribjegavanja ljutnji za postizanje svojih ciljeva. Već prvi put kada odaberemo odustati od ljutnje, shvatit ćemo da nam život postaje ugodniji i ljepši.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter