Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Antikancer - novi način života

Antikancer - novi način života

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0609-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5984

Broj strana:

348

Težina:

334 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dok kontroverze oko prirodnih pristupa liječenju raka i dalje zauzimaju mjesto u polemikama među ljekarima i istraživačima, knjiga Antikancer Davida Servana-Šrajbera u međuvremenu je postala svijetski bestseler.

David Servan-Šrajber, istraživač i zvijezda u usponu Pitsburškog univerziteta, u trideset prvoj godini otkrio je da ima nimalo bezazlen rak mozga.

Kao odgovoran ljekar, a prije svega kao čovjek odgovoran prema sebi, Šrajber se odlučio na sve klasične i nezamjenljive metode liječenja i uspješno prebrodio prvu krizu. Kada mu se poslije nekog vremena, međutim, bolest povratila, kod njega se, kako sâm pripovjeda, javio prirodan strah i pitanje da li je šta važno propustio. Preispitujući svoje ljekarsko-pacijentske odluke i postupke, Šrajber otkriva da je zanemario zemljište, tle sopstvenog organizma na kome bujaju ili venu podjednako i prirodne odbrambene snage tijela i ćelije raka.

Sa sebi svojstvenom naučnom strašću, on se dao u prikupljanje sve validne i čvrsto zasnovane medicinske i statističke literature o „prirodnim pristupima“, tj. Načinima da se organizam dodatno ojača u borbi protiv raka. U tom smislu, Antikancer je svojevrstan sažetak svih tih dragocjenih i često teško dostupnih informacija, uključujući i one o mehanizmima raka, imunostistema i njihove međusobne borbe.

Sa akcentom na zdravoj ishrani, okruženju, fizičkoj aktivnosti, kontroli stresa i posvećivanju sebi, Antikancer spada u one rijetke „bukvare zdravlja“ koji su primjenljivi u svakom zdravstvenom stanju i svakoj životnoj dobi. S novim načinom života i novom sviješću kakve će bar donekle usvojiti nakon čitanja, svaki čitalac ove knjige svakako će osjetiti zahvalnost na znanju, iskustvu i podršci koju je pisac podjelio s njime.

  • Originalni naziv: Anticancer, A New Way...
  • Prevodilac: Dubravka Srečković Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dok kontroverze oko prirodnih pristupa liječenju raka i dalje zauzimaju mjesto u polemikama među ljekarima i istraživačima, knjiga Antikancer Davida Servana-Šrajbera u međuvremenu je postala svijetski bestseler. David Servan-Šrajber, istraživač i zvijezda u usponu Pitsburškog univerziteta, u trideset prvoj godini otkrio je da ima nimalo bezazlen rak mozga. Kao odgovoran ljekar, a prije svega kao čovjek odgovoran prema sebi, Šrajber se odlučio na sve klasične i nezamjenljive metode liječenja i uspješno prebrodio prvu krizu. Kada mu se poslije nekog vremena, međutim, bolest povratila, kod njega se, kako sâm pripovjeda, javio prirodan strah i pitanje da li je šta važno propustio. Preispitujući svoje ljekarsko-pacijentske odluke i postupke, Šrajber otkriva da je zanemario zemljište, tle sopstvenog organizma na kome bujaju ili venu podjednako i prirodne odbrambene snage tijela i ćelije raka. Sa sebi svojstvenom naučnom strašću, on se dao u prikupljanje sve validne i čvrsto zasnovane medicinske i statističke literature o „prirodnim pristupima“, tj. Načinima da se organizam dodatno ojača u borbi protiv raka. U tom smislu, Antikancer je svojevrstan sažetak svih tih dragocjenih i često teško dostupnih informacija, uključujući i one o mehanizmima raka, imunostistema i njihove međusobne borbe. Sa akcentom na zdravoj ishrani, okruženju, fizičkoj aktivnosti, kontroli stresa i posvećivanju sebi, Antikancer spada u one rijetke „bukvare zdravlja“ koji su primjenljivi u svakom zdravstvenom stanju i svakoj životnoj dobi. S novim načinom života i novom sviješću kakve će bar donekle usvojiti nakon čitanja, svaki čitalac ove knjige svakako će osjetiti zahvalnost na znanju, iskustvu i podršci koju je pisac podjelio s njime.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter