Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Zbogom

Zbogom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ajse Kulin


ISBN:

978-86-7710-872-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7882

Broj strana:

303

Težina:

310 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dirljiva porodična saga koja kroz lične tragedije i trijumfe prikazuje krupniju sliku o poslednjim trenucima velikog Otomanskog carstva i usponu Republike.

Otomansko carstvo odbrojava poslednje dane, a visoki državni zvanicnik Ahmed Rešat pokušava da okupi i sačuva porodicu u okupiranom Istanbulu. Prisiljen da se kreće tankom linijom sudbine, Ahmed je rastrzan između odanosti koju duguje sultanu i potrebe da pomogne vojnim jedinicama iz Anatolije, predvođenim harizmatičnim generalom Mustafom Kemalom, koje junački pružaju otpor stranom neprijatelju.

Dok opsada i okovi zime sve više stežu Istanbul, u kući ministra Rešata sudbina ipak nastavlja da iscrtava svoje neobične puteve - nemoguća ljubav procvetaće uprkos svim problemima i pokazati da čak i u najnapetijim trenucima istorijskog previranja život ne može da čeka...

Ajše Kulin pripoveda o jednoj naizgled sasvim običnoj porodici u Istanbulu u prelomnom istorijskom trenutku kroz njihove uspone i padove, nadu i očaj, ljubav i nesreću, vidimo kako polako nestaje čitava jedna kultura, a smenjuje je novo vreme, koje sobom nosi drugačije vrednosti i nove generacije.

  • Originalni naziv: Veda
  • Prevodilac: Vladan Stojanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dirljiva porodična saga koja kroz lične tragedije i trijumfe prikazuje krupniju sliku o poslednjim trenucima velikog Otomanskog carstva i usponu Republike. Otomansko carstvo odbrojava poslednje dane, a visoki državni zvanicnik Ahmed Rešat pokušava da okupi i sačuva porodicu u okupiranom Istanbulu. Prisiljen da se kreće tankom linijom sudbine, Ahmed je rastrzan između odanosti koju duguje sultanu i potrebe da pomogne vojnim jedinicama iz Anatolije, predvođenim harizmatičnim generalom Mustafom Kemalom, koje junački pružaju otpor stranom neprijatelju. Dok opsada i okovi zime sve više stežu Istanbul, u kući ministra Rešata sudbina ipak nastavlja da iscrtava svoje neobične puteve - nemoguća ljubav procvetaće uprkos svim problemima i pokazati da čak i u najnapetijim trenucima istorijskog previranja život ne može da čeka... Ajše Kulin pripoveda o jednoj naizgled sasvim običnoj porodici u Istanbulu u prelomnom istorijskom trenutku kroz njihove uspone i padove, nadu i očaj, ljubav i nesreću, vidimo kako polako nestaje čitava jedna kultura, a smenjuje je novo vreme, koje sobom nosi drugačije vrednosti i nove generacije.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter