Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Vodi je da teče

Vodi je da teče

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

3-939407-57-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K3944

Broj strana:

230

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,40 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Sa živima sam se teško snalazio. Zapelo bi negdje sprva, kod pogleda, stiska tople ljigave šake, a u nekoliko navrata smo dogurali i do razgovora i tu bi stvar pucala.

Smatrali su me čudakom, a ja se nisam bunio. Odlično sam znao šta pričaju kad se osame i s kim zbijaju šale kad nemaju pametnija posla, ni to mi nije previše smetalo.

Znao sam da će oni koji kod mene dođu, u većini slučajeva doći opruženi, ne na svojim nogama, i ne svojom voljom.

Da li sam spomenuo da radim u mrtvačnici i da se sa svojim mušterijama odlično slažem, obično mnogo bolje nego dok su hodali zemljom.

Valjalo je biti dovoljno strpljiv i završiti započete razgovore pod mojim uslovima.

Optužuju me da nisam druželjubiv, da sam samotnjak a ne znaju ni šta znači ta riječ, oni što ne znaju da slušaju tvrde da samo šutim; kad treba i kad ne treba, a ja više pričam sa mrtvima nego oni sa živima, kraj njih sam kada ih svi ostave i vrate se svojim ženicama u tople krevete, dočekujem ih i ispraćam; i jedino preda mnom se ne crvene goli kao od majke rođeni.

Dok su živi kasne na posao, strahuju od šefa, žure kući jer je žena ljubomorna, žure da poprave auto, u kupovinu, pozorište, toliko žure da ne znaju ime svom prvom komšiji; onom u garsonijeri, na desetom, ne znaju da ih on čeka i da se zadnja kafa sa njim pije; a onda imaju na raspolaganju svo vrijeme i ovog i onog svijeta.

Možda ipak nije tako tragično za one koji smrt prihvate kao sastavni dio puta, kao pratioca bez koga ni života ne bi bilo.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x205
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Sa živima sam se teško snalazio. Zapelo bi negdje sprva, kod pogleda, stiska tople ljigave šake, a u nekoliko navrata smo dogurali i do razgovora i tu bi stvar pucala. Smatrali su me čudakom, a ja se nisam bunio. Odlično sam znao šta pričaju kad se osame i s kim zbijaju šale kad nemaju pametnija posla, ni to mi nije previše smetalo. Znao sam da će oni koji kod mene dođu, u većini slučajeva doći opruženi, ne na svojim nogama, i ne svojom voljom. Da li sam spomenuo da radim u mrtvačnici i da se sa svojim mušterijama odlično slažem, obično mnogo bolje nego dok su hodali zemljom. Valjalo je biti dovoljno strpljiv i završiti započete razgovore pod mojim uslovima. Optužuju me da nisam druželjubiv, da sam samotnjak a ne znaju ni šta znači ta riječ, oni što ne znaju da slušaju tvrde da samo šutim; kad treba i kad ne treba, a ja više pričam sa mrtvima nego oni sa živima, kraj njih sam kada ih svi ostave i vrate se svojim ženicama u tople krevete, dočekujem ih i ispraćam; i jedino preda mnom se ne crvene goli kao od majke rođeni. Dok su živi kasne na posao, strahuju od šefa, žure kući jer je žena ljubomorna, žure da poprave auto, u kupovinu, pozorište, toliko žure da ne znaju ime svom prvom komšiji; onom u garsonijeri, na desetom, ne znaju da ih on čeka i da se zadnja kafa sa njim pije; a onda imaju na raspolaganju svo vrijeme i ovog i onog svijeta. Možda ipak nije tako tragično za one koji smrt prihvate kao sastavni dio puta, kao pratioca bez koga ni života ne bi bilo.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter