Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Unapređenje zdravlja i zdravstveno obrazovanje

Unapređenje zdravlja i zdravstveno obrazovanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-12-196-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K8311

Broj strana:

142

Težina:

426 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Unapređenje zdravlja i zdravstveno obrazovanje autora mr. sci. Suade Branković, prof. dr. Dijane Avdić i prof. dr. Aide Rudić, je značajan stručni doprinos u oblasti unapređenja i promocije zdravlja.

Knjiga je namijenjena prvenstveno studentima fakulteta zdravstvenog usmjerenja na dodiplomskoj i postdiplomskoj nastavi, ali i svim zdravstvenim radnicima, posebno u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i javnom zdravstvu, koji svakodnevno promoviraju zdravlje i kontinuirano rade na prevenciji oboljenja. Rad sa korisnicima zdavstvene zaštite, bez obzira na osnovni problem i/ili poremećaj zdravlja, u osnovi nosi rad na promociji zdravlja, učenje i edukaciju za unapređenje i poboljšanje zdravlja.

Knjiga je podijeljena je u 11 poglavlja u kojima je dat prikaz svih tema relevantnih za promociju zdravlja: od osnovnih definicija zdravlja i bolesti do pristupa, načina i metoda unapređenja zdravlja i usvajanja zdravog načina života.

Prevencija oboljenja je krucijalna za humani razvoj. Promotivni pristup omogućava da se u zajednici dospije do svih grupa stanovništva. Rano prepoznavanje obima problema, rano upozoravanje i rani odgovor omogućava blagovremeno izbjegavanje budućih epidemija bilo kojeg patološkog stanja i izbjegavanje eksplozije faktora rizika, koji su svuda oko nas.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Unapređenje zdravlja i zdravstveno obrazovanje autora mr. sci. Suade Branković, prof. dr. Dijane Avdić i prof. dr. Aide Rudić, je značajan stručni doprinos u oblasti unapređenja i promocije zdravlja. Knjiga je namijenjena prvenstveno studentima fakulteta zdravstvenog usmjerenja na dodiplomskoj i postdiplomskoj nastavi, ali i svim zdravstvenim radnicima, posebno u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i javnom zdravstvu, koji svakodnevno promoviraju zdravlje i kontinuirano rade na prevenciji oboljenja. Rad sa korisnicima zdavstvene zaštite, bez obzira na osnovni problem i/ili poremećaj zdravlja, u osnovi nosi rad na promociji zdravlja, učenje i edukaciju za unapređenje i poboljšanje zdravlja. Knjiga je podijeljena je u 11 poglavlja u kojima je dat prikaz svih tema relevantnih za promociju zdravlja: od osnovnih definicija zdravlja i bolesti do pristupa, načina i metoda unapređenja zdravlja i usvajanja zdravog načina života. Prevencija oboljenja je krucijalna za humani razvoj. Promotivni pristup omogućava da se u zajednici dospije do svih grupa stanovništva. Rano prepoznavanje obima problema, rano upozoravanje i rani odgovor omogućava blagovremeno izbjegavanje budućih epidemija bilo kojeg patološkog stanja i izbjegavanje eksplozije faktora rizika, koji su svuda oko nas.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter