Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Veliki svjetski muzeji - Nacionalna galerija London

Veliki svjetski muzeji - Nacionalna galerija London

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9533380100

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9168

Broj strana:

144

Težina:

560 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Za razliku od drugih velikih nacionalnih muzeja duge povijesti, kao što su Louvre, Prado i Ermitaž, Nacionalna galerija u Londonu nije osnovana zahvaljujući velikodušnoj donaciji jednog vladara ili njegovoj odluci da publici otvori svoje galerije. Plod zajedničkog truda mnogih mecena koji su uspjeli za svoju ideju pridobiti političke predstavnike.

Muzej je trebao biti mjesto za učenje i širenje kulture u javnosti. Kustosi Nacionalne galerije i danas se ponose činjenicom da slike iz njihovih zbirki pripadaju britanskom narodu te, iako im laskaju financijske beneficije turističkog biznisa, poštuju tipično britansko pravilo besplatnog ulaza – ulaznica u Nacionalnu galeriju ne plaća se. Ova posebnost zadržana je u želji da se posjetiteljima pruži dojam kako remek-djela kojima se dive pripadaju i njima. Omiljene eksponate mogu, primjerice, promatrati u pauzi za ručak i ponovno se vratiti u slobodno vrijeme, bez prisile na iscrpljujuću turneju muzejom u jednom posjetu.

  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 195x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Za razliku od drugih velikih nacionalnih muzeja duge povijesti, kao što su Louvre, Prado i Ermitaž, Nacionalna galerija u Londonu nije osnovana zahvaljujući velikodušnoj donaciji jednog vladara ili njegovoj odluci da publici otvori svoje galerije. Plod zajedničkog truda mnogih mecena koji su uspjeli za svoju ideju pridobiti političke predstavnike. Muzej je trebao biti mjesto za učenje i širenje kulture u javnosti. Kustosi Nacionalne galerije i danas se ponose činjenicom da slike iz njihovih zbirki pripadaju britanskom narodu te, iako im laskaju financijske beneficije turističkog biznisa, poštuju tipično britansko pravilo besplatnog ulaza – ulaznica u Nacionalnu galeriju ne plaća se. Ova posebnost zadržana je u želji da se posjetiteljima pruži dojam kako remek-djela kojima se dive pripadaju i njima. Omiljene eksponate mogu, primjerice, promatrati u pauzi za ručak i ponovno se vratiti u slobodno vrijeme, bez prisile na iscrpljujuću turneju muzejom u jednom posjetu.

Dodatne informacije

Izdavač Jutarnji list
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter