Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Potreba za smislom: mit, manipulacija i film

Potreba za smislom: mit, manipulacija i film

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Lejla Panjeta


ISBN:

9958-10-818-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5029

Broj strana:

415

Težina:

560 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Potreba za smislom: mit, manipulacija i film: naučno istraživanje mitološke platforme mehanizama propagande, proizvodnje smisla i produkcije igranog filma (mediji, politika i američkimainstream film)

Ova knjiga je vrijedan i originalan naučni doprinos proučavanju filma kao umjetnosti i medija, te doprinos komunikologiji, sociologiji kulture, sociologiji religije, proučavanju mas medija , pop-kulture, antropologiji, politologiji i političkom marketingu, kao i analizi tehnika propagande i marketinskih mogučnosti. Tematika manipulacije u politici kroz mitološke obrasce filmskih poruka nije do sada kao kod nas, a ni u svijetu cjelovito proučavana. Relevantni mitološki okvir i realizacija zaključaka, prezentacija argumenata i arsetacija, kao i referencijalni izvori iz stručne literature u svijetu, još neprevedene na naš jezik, su kroz zavidnu erudiciju autorice rezultirali jednom iznimno zanimljivom knjigom, koja je neophodna svakome ko posjeduje TV prijemnik.

Potreba za smislom istražuje metode marketinskih modusa u filmskom jeziku, ali i bazu na kojoj počivaju iluzije i načini njihovog stvaranja, kakvi su religijski, politici ili mitološki mehanizmi. Autorica je na razumljiv i kroz već priznat sebi svojstven stil pokazala ne samo teorijsku postavku metoda manipulacije, već i kroz ponekad sarkastične i zanimljive primjere ukazala na važnost ove tematike. Ona nas vodi na opstvaljanje još više pitanja, ali nam otvara vrata u stvarnost, i to ne samo kritikom američkog filma, čiji je kritičar i zaljubljenik u isto vrijeme. Ona ga kritikuje i preporučuje u kružnom toku razumijevanja iluzija i mitova koji su nam potrebni u stvarnosti.

Potreba demonstrira kako se sredstvima mainstreama mogu razotkriti iluzije koje nam se nameću, ali i smislovi koje sami kreiramo. Mnogima se neće svidjeti, jer ova knjiga nema uporište u teoriji zavjere, već u stvarnosti i mainstreamu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Potreba za smislom: mit, manipulacija i film: naučno istraživanje mitološke platforme mehanizama propagande, proizvodnje smisla i produkcije igranog filma (mediji, politika i američkimainstream film) Ova knjiga je vrijedan i originalan naučni doprinos proučavanju filma kao umjetnosti i medija, te doprinos komunikologiji, sociologiji kulture, sociologiji religije, proučavanju mas medija , pop-kulture, antropologiji, politologiji i političkom marketingu, kao i analizi tehnika propagande i marketinskih mogučnosti. Tematika manipulacije u politici kroz mitološke obrasce filmskih poruka nije do sada kao kod nas, a ni u svijetu cjelovito proučavana. Relevantni mitološki okvir i realizacija zaključaka, prezentacija argumenata i arsetacija, kao i referencijalni izvori iz stručne literature u svijetu, još neprevedene na naš jezik, su kroz zavidnu erudiciju autorice rezultirali jednom iznimno zanimljivom knjigom, koja je neophodna svakome ko posjeduje TV prijemnik. Potreba za smislom istražuje metode marketinskih modusa u filmskom jeziku, ali i bazu na kojoj počivaju iluzije i načini njihovog stvaranja, kakvi su religijski, politici ili mitološki mehanizmi. Autorica je na razumljiv i kroz već priznat sebi svojstven stil pokazala ne samo teorijsku postavku metoda manipulacije, već i kroz ponekad sarkastične i zanimljive primjere ukazala na važnost ove tematike. Ona nas vodi na opstvaljanje još više pitanja, ali nam otvara vrata u stvarnost, i to ne samo kritikom američkog filma, čiji je kritičar i zaljubljenik u isto vrijeme. Ona ga kritikuje i preporučuje u kružnom toku razumijevanja iluzija i mitova koji su nam potrebni u stvarnosti. Potreba demonstrira kako se sredstvima mainstreama mogu razotkriti iluzije koje nam se nameću, ali i smislovi koje sami kreiramo. Mnogima se neće svidjeti, jer ova knjiga nema uporište u teoriji zavjere, već u stvarnosti i mainstreamu.

Dodatne informacije

Izdavač Svjetlost
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter