Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Ukulele Jam

Ukulele Jam

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-88335-56-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M8094

Broj strana:

373

Težina:

499 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Leto 1992. Emir zvani Miki i njegovi roditelji dolaze u izbeglički kamp u malom mestu Majbule na hrvatskom Jadranu. Mikijev stariji brat i uzor, čije je ploče i kasete preslušavao u Bosni, odveden je u nepoznato. Dok majka tone u depresiju, a sve ogorčeniji otac opsesivno sluša vesti, Miki upoznaje nove prijatelje s kojima uplovljava u svet metal i pank muzike.
Međutim, u Bosni uskoro izbija još jedan rat, u izbegličkom kampu se situacija zaoštrava i krug Mikijevih prijatelja emigrira u druge zemlje. On većinu vremena provodi preslušavajući kasete Metalike, Nirvane i Pink Flojda, maštajući kako o dalekoj Švedskoj, tako i o izlasku u obližnji klub Ukulele, oazu dobre muzike i skrovište od nacionalističkog ludila.
U čitavom ratno-huškačkom haosu odvija se Mikijevo odrastanje, obeleženo ne samo izbeglištvom već i svim onim „običnim“ stvarima kao što su prva pijanstva, ljubavi i velika prijateljstva. Prinuđen da ubrzano sazri, on hrabro bira svoj put i odlučuje se na veliki korak...

Ova briljantna priča o sazrevanju mladog junaka donela je autoru romana Ukulele jam opravdana poređenja sa Selindžerom, Knausgorom i Hornbijem, a po senzibilitetu i znalačkom kombinovanju tragičnih i komičnih detalja bliski su mu i mlađi autori poput Bekima Sejranovića i Saše Stanišića.
Ukulele jam jedna je od najboljih pripovesti o tome šta je sumanuta ratna avantura devedesetih učinila generacijama koje su se, ni krive ni dužne, formirale tokom te mračne decenije, ali i beskrajno duhovit i optimističan otpor primitivizmu onih najboljih izdanaka te klase.

  • Prevodilac: Đurđica Žlebačić Sorensen
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Leto 1992. Emir zvani Miki i njegovi roditelji dolaze u izbeglički kamp u malom mestu Majbule na hrvatskom Jadranu. Mikijev stariji brat i uzor, čije je ploče i kasete preslušavao u Bosni, odveden je u nepoznato. Dok majka tone u depresiju, a sve ogorčeniji otac opsesivno sluša vesti, Miki upoznaje nove prijatelje s kojima uplovljava u svet metal i pank muzike. Međutim, u Bosni uskoro izbija još jedan rat, u izbegličkom kampu se situacija zaoštrava i krug Mikijevih prijatelja emigrira u druge zemlje. On većinu vremena provodi preslušavajući kasete Metalike, Nirvane i Pink Flojda, maštajući kako o dalekoj Švedskoj, tako i o izlasku u obližnji klub Ukulele, oazu dobre muzike i skrovište od nacionalističkog ludila. U čitavom ratno-huškačkom haosu odvija se Mikijevo odrastanje, obeleženo ne samo izbeglištvom već i svim onim „običnim“ stvarima kao što su prva pijanstva, ljubavi i velika prijateljstva. Prinuđen da ubrzano sazri, on hrabro bira svoj put i odlučuje se na veliki korak... Ova briljantna priča o sazrevanju mladog junaka donela je autoru romana Ukulele jam opravdana poređenja sa Selindžerom, Knausgorom i Hornbijem, a po senzibilitetu i znalačkom kombinovanju tragičnih i komičnih detalja bliski su mu i mlađi autori poput Bekima Sejranovića i Saše Stanišića. Ukulele jam jedna je od najboljih pripovesti o tome šta je sumanuta ratna avantura devedesetih učinila generacijama koje su se, ni krive ni dužne, formirale tokom te mračne decenije, ali i beskrajno duhovit i optimističan otpor primitivizmu onih najboljih izdanaka te klase.

Dodatne informacije

Izdavač Booka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter