Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Ukradeno djetinjstvo

Ukradeno djetinjstvo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ivan Ott


ISBN:

3-934149-15-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K4453

Broj strana:

341

Težina:

670 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,10 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Dok od smrti bježe (a dječaku se učinilo da se cijela Slovenija seli, kao da i ne vide kako smrt putuje s njima, kako je na svoj način prisutna na svakom koraku

I uz sve to politička nastava! Usprkos svim mukama, djeci je najviše smetalo kad bi ih nazivali ratnom siročadi jer oni su i te kako dobro znali da su zapravo - poratna siročad, grupa individua, sličnih sakrivenih sudbina

Jedan dječarac u tom domu nikako da shvati i prihvati političku nastavu, pa na pitanje kakvo je njegovo mišljenje o likvidaciji kapitalizma - brizne u plač i pita se zašto su takvim patnjama izloženi on i njegovi... Postolarsku radionicu njegova oca kapitalista, dali su jednom partizanu. Sad je on kapitalist!


Dok je s hrvatske strane o Bleiburgu napisano nekoliko knjiga, održano nekoliko simpozija, te snimljen i veoma zanimljiv film, o sudbini slovenskih domobrana i svakovrsnih nesimpatizera komunista i partizana u tom vremenu u kojem je smrt razulareno harala, znalo se veoma malo. Time djelo Ivana Otta Ukradeno djetinjstvo koje nosi znakoviti podnaslov Bleiburg - tragedija koja ne prestaje boljeti, zaslužuje još veću pažnju.

Ivan Ott je novinar s književnim darom, što će reći da zna stvari napisati, nazvati ih pravim imenom, događaj sagledati i prikazati bez suvišnih uvijanja, a opet strana mu je fikcija, kao i svaka refleksija u kojoj ne postoji životno, znači događajno pokriće. Stoga ovo djelo vrsnog novinara s književnim darom spada u ona koje, kad se jednom počne čitati, više se ne ostavlja.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 1999
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Dok od smrti bježe (a dječaku se učinilo da se cijela Slovenija seli, kao da i ne vide kako smrt putuje s njima, kako je na svoj način prisutna na svakom koraku I uz sve to politička nastava! Usprkos svim mukama, djeci je najviše smetalo kad bi ih nazivali ratnom siročadi jer oni su i te kako dobro znali da su zapravo - poratna siročad, grupa individua, sličnih sakrivenih sudbina Jedan dječarac u tom domu nikako da shvati i prihvati političku nastavu, pa na pitanje kakvo je njegovo mišljenje o likvidaciji kapitalizma - brizne u plač i pita se zašto su takvim patnjama izloženi on i njegovi... Postolarsku radionicu njegova oca kapitalista, dali su jednom partizanu. Sad je on kapitalist! Dok je s hrvatske strane o Bleiburgu napisano nekoliko knjiga, održano nekoliko simpozija, te snimljen i veoma zanimljiv film, o sudbini slovenskih domobrana i svakovrsnih nesimpatizera komunista i partizana u tom vremenu u kojem je smrt razulareno harala, znalo se veoma malo. Time djelo Ivana Otta Ukradeno djetinjstvo koje nosi znakoviti podnaslov Bleiburg - tragedija koja ne prestaje boljeti, zaslužuje još veću pažnju. Ivan Ott je novinar s književnim darom, što će reći da zna stvari napisati, nazvati ih pravim imenom, događaj sagledati i prikazati bez suvišnih uvijanja, a opet strana mu je fikcija, kao i svaka refleksija u kojoj ne postoji životno, znači događajno pokriće. Stoga ovo djelo vrsnog novinara s književnim darom spada u ona koje, kad se jednom počne čitati, više se ne ostavlja.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter