Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Upravljanje ljudskim potencijalima

Upravljanje ljudskim potencijalima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Gary Dessler


ISBN:

978-9958-063-18-3

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4597

Broj strana:

786

Težina:

1995 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

106,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

12. globalno izdanje

U današnjem globaliziranom svijetu i moderniziranim kompanijama nužno je poznavati ljudski faktor za postizanje efikasnosti i učinkovitosti kompanija. Stoga upravljanje ljudskim potencijalima, zvanje i resursi, postaju sve značajnije i cjenjenije.

Udžbenik pristupa problematici upravljanja ljudskim potencijalima na jedan cjelovit i sveobuhvatan način dijeleći područje na pet osnovnih cjelina. U uvodnom dijelu autor kroz upoznavanje čitatelja s demografskim, tehnološkim i drugim trendovima objašnjava stratešku važnost ljudskih potencijala te etike u upravljanju ljudima. Drugi se dio odnosi na pridobivanje i smještanje novozaposlenih u organizaciju, a autor detaljno opisuje analizu posla, planiranje ljudskog kadra kao i proces testiranja, intervjuiranja i selekcije. Treći dio autorovog djela nazvan je testiranje i razvoj, a naglasak je na stalnim promjenama u organizacijama, ali i izvan organizacija te na alatima upravljanja ljudskim potencijalima koji potpomažu razvoj i napredovanje zaposlenika u organizacijama. U dijelu o kompenzacijama autor objašnjava stratešku važnost nagrada za zaposlenike, ali i organizacije te se u posljednjem dijelu bavi detaljno o važnostima odnosa sa zaposlenicima.

Bogatstvo knjige leži u sveobuhvatnom pristupu, ali i primjerima raznih globalnih i internacionalnih kompanija, kao i obrascima iz područja upravljanja ljudskim potencijalima koje čitatelj može lako koristiti u praksi. Stoga je djelo namijenjeno ne samo studentima, nego i stručnjacima iz područja te onima koji to žele postati. Dodatno, autor se u djelu osvrće i na važnost ljudskih potencijala u manjim i poduzetničkim kompanijama što je rijetkost za ovakve tipove udžbenika. Globalno izdanje nadopunjeno je kako bi sadržavalo i proširenja koja su važna čitateljima izvan SAD-a.

  • Izdanje: 12
  • Godina: 2016
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x270
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

12. globalno izdanje U današnjem globaliziranom svijetu i moderniziranim kompanijama nužno je poznavati ljudski faktor za postizanje efikasnosti i učinkovitosti kompanija. Stoga upravljanje ljudskim potencijalima, zvanje i resursi, postaju sve značajnije i cjenjenije. Udžbenik pristupa problematici upravljanja ljudskim potencijalima na jedan cjelovit i sveobuhvatan način dijeleći područje na pet osnovnih cjelina. U uvodnom dijelu autor kroz upoznavanje čitatelja s demografskim, tehnološkim i drugim trendovima objašnjava stratešku važnost ljudskih potencijala te etike u upravljanju ljudima. Drugi se dio odnosi na pridobivanje i smještanje novozaposlenih u organizaciju, a autor detaljno opisuje analizu posla, planiranje ljudskog kadra kao i proces testiranja, intervjuiranja i selekcije. Treći dio autorovog djela nazvan je testiranje i razvoj, a naglasak je na stalnim promjenama u organizacijama, ali i izvan organizacija te na alatima upravljanja ljudskim potencijalima koji potpomažu razvoj i napredovanje zaposlenika u organizacijama. U dijelu o kompenzacijama autor objašnjava stratešku važnost nagrada za zaposlenike, ali i organizacije te se u posljednjem dijelu bavi detaljno o važnostima odnosa sa zaposlenicima. Bogatstvo knjige leži u sveobuhvatnom pristupu, ali i primjerima raznih globalnih i internacionalnih kompanija, kao i obrascima iz područja upravljanja ljudskim potencijalima koje čitatelj može lako koristiti u praksi. Stoga je djelo namijenjeno ne samo studentima, nego i stručnjacima iz područja te onima koji to žele postati. Dodatno, autor se u djelu osvrće i na važnost ljudskih potencijala u manjim i poduzetničkim kompanijama što je rijetkost za ovakve tipove udžbenika. Globalno izdanje nadopunjeno je kako bi sadržavalo i proširenja koja su važna čitateljima izvan SAD-a.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter