Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Udar orla

Udar orla

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

3-934149-93-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K1626

Broj strana:

81

Težina:

230 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,30 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Roman Udar orla predstavlja kompoziciono i formalno strogo i precizno oblikovano delo. Toliko strogo da na momente podseća na pesme (poemu) u prozi, čiji se tematski krugovi - zahvaljujući toj preciznosti - šire i narastaju i međusobno prepliću i slivaju. Primarno, ovo je opora, starinska priča o uspjeloj otmici Zilhe Nezirove i slomu njenih devojačkih snova o nežnosti, razumevanju i dobroti budećeg suđenika. S druge strane, ovo jest i priča o velikoj ljubavi Feriza Elezovića iz Bukaljišta, koji za drugu nije htio ni da zna do za nu ednu.

Zaokupljen svetom koji nestaje, Safet Sijarić i u svom novom ramanu uspeva da spoji prividno nespojivo - surovu priču o nagonskom življenju i elementarnu poetičnost koja se iz te surovosti rađa i obasjava je.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman Udar orla predstavlja kompoziciono i formalno strogo i precizno oblikovano delo. Toliko strogo da na momente podseća na pesme (poemu) u prozi, čiji se tematski krugovi - zahvaljujući toj preciznosti - šire i narastaju i međusobno prepliću i slivaju. Primarno, ovo je opora, starinska priča o uspjeloj otmici Zilhe Nezirove i slomu njenih devojačkih snova o nežnosti, razumevanju i dobroti budećeg suđenika. S druge strane, ovo jest i priča o velikoj ljubavi Feriza Elezovića iz Bukaljišta, koji za drugu nije htio ni da zna do za nu ednu. Zaokupljen svetom koji nestaje, Safet Sijarić i u svom novom ramanu uspeva da spoji prividno nespojivo - surovu priču o nagonskom življenju i elementarnu poetičnost koja se iz te surovosti rađa i obasjava je.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter