Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Svjedok i konj

Svjedok i konj

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Igor Banjac


ISBN:

9958-589-52-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K3255

Broj strana:

112

Težina:

138 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

BOLEST ili još ponešto o piscu i njegovom djelu
Ja bih ipak više volio da najzad budem van poezije i proze, van namjere i obrazloženja.
(C.Milosz – Zapisano u rano jutro: Na Telegraf-aveniji)

Ecce poeta! Kako ste? Da, i ovaj porod trajao je dugo kao i prvi. Slabić kakav jesam, ne mogu ni pomisliti da nemam obilnu trpezu, novu košulju ili čarape, rupu za odmor, uredno plaćene račune i rate od kredita (koji guši, ali zbilja guši). Vihora u kojeg sjedam i odvrćem The vibes aint nothing but the vibes. Toplo, otvoreno žensko tijelo pokraj sebe. Sve ono što mali čovjek priželjkuje u svome skromnom i kratkom životu. Stoga porađanje toliko traje, stoga je tako bolno i mučno. Puno zdrobljenih dana, sukrvice, izgubljenih sati u ništavnim poslovima, bjesomučnoj potrazi.
Tu je i intenzivna apstinencijska kriza koja je trajala čitavu godinu, a da li je završena, ne znam. Odvikavanje traje, boje se vraćaju, otvaraju se sjećanja, pa se ponekad iznenadim kamo su bila zatrpana: bolest posustaje - pojavljuju se znači, događaji, lica za koja mišljah da su bespovratno izgubljena.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 115x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

BOLEST ili još ponešto o piscu i njegovom djelu Ja bih ipak više volio da najzad budem van poezije i proze, van namjere i obrazloženja. (C.Milosz – Zapisano u rano jutro: Na Telegraf-aveniji) Ecce poeta! Kako ste? Da, i ovaj porod trajao je dugo kao i prvi. Slabić kakav jesam, ne mogu ni pomisliti da nemam obilnu trpezu, novu košulju ili čarape, rupu za odmor, uredno plaćene račune i rate od kredita (koji guši, ali zbilja guši). Vihora u kojeg sjedam i odvrćem The vibes aint nothing but the vibes. Toplo, otvoreno žensko tijelo pokraj sebe. Sve ono što mali čovjek priželjkuje u svome skromnom i kratkom životu. Stoga porađanje toliko traje, stoga je tako bolno i mučno. Puno zdrobljenih dana, sukrvice, izgubljenih sati u ništavnim poslovima, bjesomučnoj potrazi. Tu je i intenzivna apstinencijska kriza koja je trajala čitavu godinu, a da li je završena, ne znam. Odvikavanje traje, boje se vraćaju, otvaraju se sjećanja, pa se ponekad iznenadim kamo su bila zatrpana: bolest posustaje - pojavljuju se znači, događaji, lica za koja mišljah da su bespovratno izgubljena.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Zoro
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter