Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Suvremena filozofija Zapada

Suvremena filozofija Zapada

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-150-143-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4175

Broj strana:

343

Težina:

444 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,25 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga velikoga hrvatskog filozofa Danila Pejovića (Ludbreg, 1918-Zagreb, 2007) u prvome dijelu donosi prikaz glavnih problema i pitanja suvremene filozofije Zapada od 1918. do kraja šezdesetih godina prošloga stoljeća, a u drugome dijelu donosi odabrane tekstove filozofa u kojima su ti problemi i pitanja najjasnije artikulirani (Carnap, Russell, Dewey, Scheler, Hartmann, Jaspers, Sartre, Merleau-Ponty i Heidegger).

Začeta na temeljima mišljenja krize i nastojanja da se ono navlada, tražeći mogućnost prevladavanja nihilizma, suvremena filozofija Zapada pruža strogu kritiku temeljnih filozofskih kategorija novovjekovlja i jasan uvid u njihove proturječnosti. Na tome se putu otkrivaju i unutarnje tendencije suvremene filozofije da samu sebe preraste u jednome novom svijetu koji se ispunjava u postavljanju bitnih pitanja, napose onoga kako istinski biti?

  • Izdanje: 1
  • Godina: 1999
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 110×170
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga velikoga hrvatskog filozofa Danila Pejovića (Ludbreg, 1918-Zagreb, 2007) u prvome dijelu donosi prikaz glavnih problema i pitanja suvremene filozofije Zapada od 1918. do kraja šezdesetih godina prošloga stoljeća, a u drugome dijelu donosi odabrane tekstove filozofa u kojima su ti problemi i pitanja najjasnije artikulirani (Carnap, Russell, Dewey, Scheler, Hartmann, Jaspers, Sartre, Merleau-Ponty i Heidegger). Začeta na temeljima mišljenja krize i nastojanja da se ono navlada, tražeći mogućnost prevladavanja nihilizma, suvremena filozofija Zapada pruža strogu kritiku temeljnih filozofskih kategorija novovjekovlja i jasan uvid u njihove proturječnosti. Na tome se putu otkrivaju i unutarnje tendencije suvremene filozofije da samu sebe preraste u jednome novom svijetu koji se ispunjava u postavljanju bitnih pitanja, napose onoga kako istinski biti?

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter