Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Šuma duša

Šuma duša

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Karla Benks


ISBN:

978-86-505-1879-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K6932

Broj strana:

359

Težina:

381 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Helen Kovač je svoju strast prema istoriji odavno platila brakom.
A onda ju je platila i životom. Helen nikome nije pričala o svom istraživanju nacističkih zločina u okupiranoj Istočnoj Evropi.

Čak ni njena najbliža prijateljicai koleginica Fejt Lang nije ništa znala o tome – sve dok nije krenula tragovima mrtve žene.
Iako je policija u zatvoru imala osumnjičenog, Fejt je bila ubijeđena da se ubica i dalje nalazi na slobodi. Zabrinjavalo ju je iprisustvo Džejka Denbaja, novinara koji je istraživao prošlost njenog djeda Mareka, izbjeglice sa Istočnog fronta.

Sve je zavisilo od sjećanja sedamdeset petogodišnje žene koja je snagom volje preživjela užase Minska i koncentracionih logora,i uspjela da sa svojim sinom započne nov život u Engleskoj. Posljedice Heleninog ubistva odvešće Fejt i Džejka na užasavajuće putovanje: njega u Bjelorusiju, u kojoj masovne grobnice u Kurapatskoj šumi čekaju da ispričaju svoju potresnu priču, nju usrce sopstvene porodice u kojoj će otkriti tragične tajne, godinama skrivane...

Sada ih je čula. Duboko u šumi, skrivene pod tamom drveća, čula ih je. Oprezan korak, pa tišina, korak, tišina, korak... Sve bliže i bliže.

  • Originalni naziv: The Forest of Souls
  • Prevodilac: Željko Petrović, Staša Mijić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Helen Kovač je svoju strast prema istoriji odavno platila brakom. A onda ju je platila i životom. Helen nikome nije pričala o svom istraživanju nacističkih zločina u okupiranoj Istočnoj Evropi. Čak ni njena najbliža prijateljicai koleginica Fejt Lang nije ništa znala o tome – sve dok nije krenula tragovima mrtve žene. Iako je policija u zatvoru imala osumnjičenog, Fejt je bila ubijeđena da se ubica i dalje nalazi na slobodi. Zabrinjavalo ju je iprisustvo Džejka Denbaja, novinara koji je istraživao prošlost njenog djeda Mareka, izbjeglice sa Istočnog fronta. Sve je zavisilo od sjećanja sedamdeset petogodišnje žene koja je snagom volje preživjela užase Minska i koncentracionih logora,i uspjela da sa svojim sinom započne nov život u Engleskoj. Posljedice Heleninog ubistva odvešće Fejt i Džejka na užasavajuće putovanje: njega u Bjelorusiju, u kojoj masovne grobnice u Kurapatskoj šumi čekaju da ispričaju svoju potresnu priču, nju usrce sopstvene porodice u kojoj će otkriti tragične tajne, godinama skrivane... Sada ih je čula. Duboko u šumi, skrivene pod tamom drveća, čula ih je. Oprezan korak, pa tišina, korak, tišina, korak... Sve bliže i bliže.

Dodatne informacije

Izdavač Evro Giunti
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter