Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Organska kemija za studente agronomske struke

Organska kemija za studente agronomske struke

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dragan Amić


ISBN:

9789530309296

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3005

Broj strana:

384

Težina:

1050 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

91,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj je udžbenik namijenjen ponajprije studentima agronomije koji slušaju gradivo organske kemije, ali kojima kemija nije struka.

Opsegom gradiva i načinom izlaganja bliži je hrvatskim gimnazijskim knjigama organske kemije nego američkim sveučilišnim udžbenicima Organic Chemistry, kojih gotovo i nema manjeg opsega od tisuću stranica. Upravo su neki od tih udžbenika, inače namijenjeni studentima kemijskih fakulteta, u nekoj mjeri bili vodilja pri pisanju ovoga teksta.

Agronomskoj je struci primarni zadatak proizvodnja hrane. Hranu ne čini ništa drugo nego kemijski spojevi, i to uglavnom organski: ugljikohidrati, proteini, masti i ulja, vitamini i druge tvari. Te spojeve fotosintezom proizvode biljke, ili životinje koje jedu te biljke. U tom procesu, koji započinje hvatanjem energije Sunca klorofilom i pretvorbom te energije u energiju kemijskih veza organskih spojeva biljaka, čovjek iskorištava različite organske ili anorganske kemijske spojeve: umjetna gnojiva, zaštitna sredstva protiv korova i insekata, stimulatore rasta i dr. Biljna hrana služi kao izvor energije i gradivnog materijala za životinje.

Nakraju, hranu biljnoga i životinjskog podrijetla čovjek konzumira i njezinim metabolizmom podmiruje svoje energijske i materijalne potrebe. Ako imamo na umu krilaticu da zdravlje (tj. Hrana) ulazi na usta, razvidno je zašto je organska kemija esencijalna za studij agronomije.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 215x275
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj je udžbenik namijenjen ponajprije studentima agronomije koji slušaju gradivo organske kemije, ali kojima kemija nije struka. Opsegom gradiva i načinom izlaganja bliži je hrvatskim gimnazijskim knjigama organske kemije nego američkim sveučilišnim udžbenicima Organic Chemistry, kojih gotovo i nema manjeg opsega od tisuću stranica. Upravo su neki od tih udžbenika, inače namijenjeni studentima kemijskih fakulteta, u nekoj mjeri bili vodilja pri pisanju ovoga teksta. Agronomskoj je struci primarni zadatak proizvodnja hrane. Hranu ne čini ništa drugo nego kemijski spojevi, i to uglavnom organski: ugljikohidrati, proteini, masti i ulja, vitamini i druge tvari. Te spojeve fotosintezom proizvode biljke, ili životinje koje jedu te biljke. U tom procesu, koji započinje hvatanjem energije Sunca klorofilom i pretvorbom te energije u energiju kemijskih veza organskih spojeva biljaka, čovjek iskorištava različite organske ili anorganske kemijske spojeve: umjetna gnojiva, zaštitna sredstva protiv korova i insekata, stimulatore rasta i dr. Biljna hrana služi kao izvor energije i gradivnog materijala za životinje. Nakraju, hranu biljnoga i životinjskog podrijetla čovjek konzumira i njezinim metabolizmom podmiruje svoje energijske i materijalne potrebe. Ako imamo na umu krilaticu da zdravlje (tj. Hrana) ulazi na usta, razvidno je zašto je organska kemija esencijalna za studij agronomije.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter