Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Atlas dendroflore (drveće i grmlje)

Atlas dendroflore (drveće i grmlje)

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958944291

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9433

Broj strana:

575

Težina:

1167 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

83,60 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je namijenjena učenicima osmogodišnjih i srednjih stručnih (osobito šumarskih i poljoprivrednih) škola, pedagoških akademija i fakulteta, gdje se izučava ovaj predmet.

Osim toga, knjiga ovakvog sadržaja bit će od velike koristi profesorima biologije, šumarskim inženjerima i tehničarima pri radu u praksi, kao i brojnim pejzažnim arhitektima i hortikulturnim stručnjacima. Zahvaljujući velikom broju fotografija u koloru, brojnim ilustracijama biljnih detalja, te jasnom i pristupačnom tekstu, knjiga će naći svoje čitatelje i među brojnim planinarima i turistima, te svim ljubiteljima prirode, kao i među onima koji se brinu o njezinoj zaštiti.

Knjiga ima namjenu omogućiti čitatelju da se na najlakši i najbrži način upozna s našim domaćim (autohtonim) vrstama drveća i grmlja, dakle s vrstama koje su najistaknutiji predstavnici našega interesantnog i bogatog prirodnog okoliša.

U knjizi je detaljno obrađena sva autohtona dendroflora, kao i neke strane dendrovrste, koje su se potpuno udomaćile na našim prostorima.

Detaljno je obrađeno 237 vrsta (ili podvrsta) što pokazuje da je naša dendroflora (kao i cjelokupna flora) jedna od najbogatijih u Europi, a sa sljedećim potrebnim podatcima: habitus (vanjski izgled), kora, korijenov sustav, pupovi, listovi, cvjetovi, plodovi i sjemenke. Osim toga, navedeni su: vrijeme cvjetanja (zrenja), način razmnožavanja, opća rasprostranjenost, rasprostranjenost u susjedstvu i orijentacijska rasprostranjenost u Bosni i Hercegovini.

Ono što knjizi daje visoku estetsku dimenziju su brojne prvoklasne originalne kolorne fotografije (njih preko 600) koje su načinjene na našim terenima u posljednjih 40 godina istraživačkog autorovog rada na polju flore i vegetacije dinarskog područja i šire.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je namijenjena učenicima osmogodišnjih i srednjih stručnih (osobito šumarskih i poljoprivrednih) škola, pedagoških akademija i fakulteta, gdje se izučava ovaj predmet. Osim toga, knjiga ovakvog sadržaja bit će od velike koristi profesorima biologije, šumarskim inženjerima i tehničarima pri radu u praksi, kao i brojnim pejzažnim arhitektima i hortikulturnim stručnjacima. Zahvaljujući velikom broju fotografija u koloru, brojnim ilustracijama biljnih detalja, te jasnom i pristupačnom tekstu, knjiga će naći svoje čitatelje i među brojnim planinarima i turistima, te svim ljubiteljima prirode, kao i među onima koji se brinu o njezinoj zaštiti. Knjiga ima namjenu omogućiti čitatelju da se na najlakši i najbrži način upozna s našim domaćim (autohtonim) vrstama drveća i grmlja, dakle s vrstama koje su najistaknutiji predstavnici našega interesantnog i bogatog prirodnog okoliša. U knjizi je detaljno obrađena sva autohtona dendroflora, kao i neke strane dendrovrste, koje su se potpuno udomaćile na našim prostorima. Detaljno je obrađeno 237 vrsta (ili podvrsta) što pokazuje da je naša dendroflora (kao i cjelokupna flora) jedna od najbogatijih u Europi, a sa sljedećim potrebnim podatcima: habitus (vanjski izgled), kora, korijenov sustav, pupovi, listovi, cvjetovi, plodovi i sjemenke. Osim toga, navedeni su: vrijeme cvjetanja (zrenja), način razmnožavanja, opća rasprostranjenost, rasprostranjenost u susjedstvu i orijentacijska rasprostranjenost u Bosni i Hercegovini. Ono što knjizi daje visoku estetsku dimenziju su brojne prvoklasne originalne kolorne fotografije (njih preko 600) koje su načinjene na našim terenima u posljednjih 40 godina istraživačkog autorovog rada na polju flore i vegetacije dinarskog područja i šire.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska Čitluk
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter