Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Vinogradarstvo - vinova loza, ta božanska biljka

Vinogradarstvo - vinova loza, ta božanska biljka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-515-0119-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9360

Broj strana:

325

Težina:

800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo djelo je priređeno za vas, zato je potrebno da se potpuno opustite, usredsredite i čitate ga sa uživanjem, kao što pijete vino!

Priča o istoriji vinove loze i vina, ispričana na jednostavan, pristupačan način, ilustrovana mnogobrojnim fotografijama. Knjiga nas upoznaje sa biologijom ove čudesne biljke, načinima njenog razmnožavanja, proizvodnjom sadnog materijala, tehnologijom podizanja vinograda i gajenja vinove loze tokom plodonošenja, zaštitom ove biljke od bolesti i štetočina, sredstvima koja se koriste u tu svrhu, i, na kraju, sa berbom i preradom.

To je momenat koji, prema autorovom mišljenju, zavređuje posebnu pažnju, jer jer je, po prvi put uz priču o tehnologiji gajenja ove biljke, ispričana i priča o najjednostavnijim načinima prerade grožđa u to čudesno piće koje se zove vino!

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo djelo je priređeno za vas, zato je potrebno da se potpuno opustite, usredsredite i čitate ga sa uživanjem, kao što pijete vino! Priča o istoriji vinove loze i vina, ispričana na jednostavan, pristupačan način, ilustrovana mnogobrojnim fotografijama. Knjiga nas upoznaje sa biologijom ove čudesne biljke, načinima njenog razmnožavanja, proizvodnjom sadnog materijala, tehnologijom podizanja vinograda i gajenja vinove loze tokom plodonošenja, zaštitom ove biljke od bolesti i štetočina, sredstvima koja se koriste u tu svrhu, i, na kraju, sa berbom i preradom. To je momenat koji, prema autorovom mišljenju, zavređuje posebnu pažnju, jer jer je, po prvi put uz priču o tehnologiji gajenja ove biljke, ispričana i priča o najjednostavnijim načinima prerade grožđa u to čudesno piće koje se zove vino!

Dodatne informacije

Izdavač Prometej
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter