Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Savremeni Borbeni Avioni

Savremeni Borbeni Avioni

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-9128-0-1

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K2196

Broj strana:

280

Težina:

1700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

120,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Borbena avijacija je kod običnih posmatrača uvijek izazivala znatiželju i divljenje. Ovo je prva knjiga izdata na prostorima ex-Jugoslavije koja sveobuhvatno pokriva trenutno stanje ove oblasti u svijetu. Autor je nakon sistematskog istraživanja pokušao čitaocima približiti mogućnosti savremenih borbenih aviona kako onih najnovijih tako i nešto starijih modela koji su još uvijek u operativnoj upotrebi. Knjiga je namjenjena kako profesionalnim zrakoplovcima koji mogu pronaći neke nove podatke tako i amaterima ljubiteljima borbene avijacije koji su do sada slične knjige mogli nabaviti samo kod stranih izdavača. U knjizi je kataloški predstavljeno preko 90 različitih tipova savremenih vojnih aviona, podijeljenih prema namjeni u poglavlja:
- Lovački i višenamjenski borbeni avioni
- Jurišni avioni
- Laki školsko-borbeni avioni
- Strateški bombarderi
- Avioni za elektronsko ratovanje
- Mornarički patrolni avioni
- Vojni transportni avioni
- Dodatak o modernoj zračnoj borbi
- Dodatak o iranskoj zrakoplovnoj industriji

Dat je temeljan pregled kako samoga razvoja i tehničkih karakteristika svakog pojedinog modela borbenog aviona tako i opis borbenih mogućnosti kroz podatke o avionici, naoružanju, modernizacijskim programima i specijaliziranim varijantama sa preko 700 kolor crteža i fotografija. Također su predstavljene mogućnosti borbenih aviona pojedinih zemalja korisnika kroz opis specifične opreme i naoružanja kao i borbena upotreba u ratovima i rezultati koje su postigli.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 235x310
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Borbena avijacija je kod običnih posmatrača uvijek izazivala znatiželju i divljenje. Ovo je prva knjiga izdata na prostorima ex-Jugoslavije koja sveobuhvatno pokriva trenutno stanje ove oblasti u svijetu. Autor je nakon sistematskog istraživanja pokušao čitaocima približiti mogućnosti savremenih borbenih aviona kako onih najnovijih tako i nešto starijih modela koji su još uvijek u operativnoj upotrebi. Knjiga je namjenjena kako profesionalnim zrakoplovcima koji mogu pronaći neke nove podatke tako i amaterima ljubiteljima borbene avijacije koji su do sada slične knjige mogli nabaviti samo kod stranih izdavača. U knjizi je kataloški predstavljeno preko 90 različitih tipova savremenih vojnih aviona, podijeljenih prema namjeni u poglavlja: - Lovački i višenamjenski borbeni avioni - Jurišni avioni - Laki školsko-borbeni avioni - Strateški bombarderi - Avioni za elektronsko ratovanje - Mornarički patrolni avioni - Vojni transportni avioni - Dodatak o modernoj zračnoj borbi - Dodatak o iranskoj zrakoplovnoj industriji Dat je temeljan pregled kako samoga razvoja i tehničkih karakteristika svakog pojedinog modela borbenog aviona tako i opis borbenih mogućnosti kroz podatke o avionici, naoružanju, modernizacijskim programima i specijaliziranim varijantama sa preko 700 kolor crteža i fotografija. Također su predstavljene mogućnosti borbenih aviona pojedinih zemalja korisnika kroz opis specifične opreme i naoružanja kao i borbena upotreba u ratovima i rezultati koje su postigli.

Dodatne informacije

Izdavač Exprom Sarajevo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter