Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Let Zmajeva do Brazila

Let Zmajeva do Brazila

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

M2509

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2509

Broj strana:

0

Težina:

335 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga „LET ZMAJEVA DO BRAZILA“ je autorski prvjenac Adema Ljubijankića, i predstavlja inoviranu pjesničku formu, koja otvara mogućnosti žanrovskog utemeljenja, jer se po prvi put objavljuje književno djelo na temu fudbala sročeno pjesničkim izražajem.


Pjesničko djelo Adema Ljubijankića je kompleksna sinteza raznovrsnih elemenata - sportskih, društvemih i umjetničkih, a koji se međusobno prepliću i sjedinjuju u nerazdvojivu cjelinu tokom uspješnih nastupa bosanskohercegovačkog državnog fudbalskog tima na međunarodnoj pozornici.


Pored sportskog uspjeha i plasmana BiH na završnicu Svjetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine u Brazilu, uspjeh bh. Zmajeva ima značajan motivirajući i ohrabrujući odjek u posrnulom bh. društvu, a koje i nakon dvije decenije teško nalazi puteve ka progresivnim društvenim modalitetima, stoga fudbalska selekcija postaje općedruštveni ideal jer je sposobna da dostiže zacrtane visoko rangirane ciljeve i ostvaruje snove.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga „LET ZMAJEVA DO BRAZILA“ je autorski prvjenac Adema Ljubijankića, i predstavlja inoviranu pjesničku formu, koja otvara mogućnosti žanrovskog utemeljenja, jer se po prvi put objavljuje književno djelo na temu fudbala sročeno pjesničkim izražajem. Pjesničko djelo Adema Ljubijankića je kompleksna sinteza raznovrsnih elemenata - sportskih, društvemih i umjetničkih, a koji se međusobno prepliću i sjedinjuju u nerazdvojivu cjelinu tokom uspješnih nastupa bosanskohercegovačkog državnog fudbalskog tima na međunarodnoj pozornici. Pored sportskog uspjeha i plasmana BiH na završnicu Svjetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine u Brazilu, uspjeh bh. Zmajeva ima značajan motivirajući i ohrabrujući odjek u posrnulom bh. društvu, a koje i nakon dvije decenije teško nalazi puteve ka progresivnim društvenim modalitetima, stoga fudbalska selekcija postaje općedruštveni ideal jer je sposobna da dostiže zacrtane visoko rangirane ciljeve i ostvaruje snove.

Dodatne informacije

Izdavač KNS
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter