Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Slomljena krila

Slomljena krila

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-218-008-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1573

Broj strana:

128

Težina:

110 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

8,20 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Imao sam dvanaest godina kada mi je ljubav otvorila oči svojim čarobnim zrakama i prvi put mi dušu dotakla plamenim prstima. Selma Kerame bijaše prva žena koja me je svojim čarima duh razbudila, koja mi je u vrt uzvišenih osjećanja ispred mene krenula tamo gdje dani protječu kao snovi i gdje se kao svetkovine okončavaju noći.

Upravo Selma Karame naučila me svojom ljepotom da obožavam lijepo, svojim osjećanjima me naučila tajnama ljubavi, ona mi je na uho otpjevala prvi stih pjesme o istinskom životu.

Koji mladić ne pamti prvu djevojku koja mu je svojom mekoćom zamjenila mladalački nemar javom veličanstvenom, koja ga ranjava milinom i satire slapću svojom? Tko se od nas ne topi od čežnje za tim čudesnim vremenom u kojem se naglo prenuo i uočio kako se cijelo njegovo biće sasvim promijenilo...

Halil Džubran rodio se u Libanonu 1883. Veći dio života proveo je u SAD, gdje je i umro 1931. Malo je književnika u svijetu čije djelo uživa tako veliki ugled u oba kulturno-civilizacijska kruga - u orjentalnoislamskom i zapadnoevropskom. Pisao je podjednako uspješno i na arapskom i na engleskom jeziku.

  • Prevodilac: Esad Duraković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2001
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 105x170
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Imao sam dvanaest godina kada mi je ljubav otvorila oči svojim čarobnim zrakama i prvi put mi dušu dotakla plamenim prstima. Selma Kerame bijaše prva žena koja me je svojim čarima duh razbudila, koja mi je u vrt uzvišenih osjećanja ispred mene krenula tamo gdje dani protječu kao snovi i gdje se kao svetkovine okončavaju noći. Upravo Selma Karame naučila me svojom ljepotom da obožavam lijepo, svojim osjećanjima me naučila tajnama ljubavi, ona mi je na uho otpjevala prvi stih pjesme o istinskom životu. Koji mladić ne pamti prvu djevojku koja mu je svojom mekoćom zamjenila mladalački nemar javom veličanstvenom, koja ga ranjava milinom i satire slapću svojom? Tko se od nas ne topi od čežnje za tim čudesnim vremenom u kojem se naglo prenuo i uočio kako se cijelo njegovo biće sasvim promijenilo... Halil Džubran rodio se u Libanonu 1883. Veći dio života proveo je u SAD, gdje je i umro 1931. Malo je književnika u svijetu čije djelo uživa tako veliki ugled u oba kulturno-civilizacijska kruga - u orjentalnoislamskom i zapadnoevropskom. Pisao je podjednako uspješno i na arapskom i na engleskom jeziku.

Dodatne informacije

Izdavač Leo Commerce
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter