Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Sitne radosti : Knjiga utjehe i radosti za svaki dan

Sitne radosti : Knjiga utjehe i radosti za svaki dan

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-14-0870-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6029

Broj strana:

574

Težina:

967 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prije nego što sam mogla napisati ovu knjigu, morala sam otkriti što u mom životu funkcionira, a što ne. Možda prvi put, morala sam biti nemilosrdno iskrena, i prema sebi i prema drugima. Za vrijeme ovih dubokih introspektivnih promišljanja i analiziranja, iskristaliziralo se šest praktičnih, stvaralačkih i duhovnih načela, koja su mi pomogla definirati vlastiti život: zahvalnost, jednostavnost, red, sklad (harmonija), ljepota i radost.

Jednog sam se jutra probudila shvativši da sam, gotovo neprimjetno, postala sretnija žena, koja doživljava više trenutaka zadovoljstva nego jada i tjeskobe. Osjetivši ponovno samopouzdanje, odlučila sam napisati knjigu o načinu života koja će pomoći ženama koje žele živjeti, kao što ja živim, u skladu sa svojim vlastitim stvarnim potrebama.

Ali knjiga koju upravo čitate ni najmanje ne sliči knjizi koju sam započela pisati, ni knjizi kakvu je očekivao moj izdavač. Tijekom dvije godine, dok sam je pisala, knjiga Sitne radosti prošla je mnoge preobrazbe, kao i ja sama. Svako jutro, na stranicama knjige, duhovnost, izvornost i stvaralaštvo strpali su se u intimno traganje za Cjelovitošću. Započela sam pisati o uklanjanju nereda i buke, a završila na safariju (istraživanju?) sebe same i Duha. Time nitko nije bio više iznenađen od mene same.

Kako se knjiga Sitne radosti polako pretvarala iz knjige o stvaranju uspješnog načina života u knjigu o življenju u stanju dobrohotnosti i milosti, počela sam polako prepoznavati ženu kakva sam nekad bila. Omogućila mi je suočavanje sa svakodnevnim bogojavljanjima, otkrivanje Svetoga u običnim stvarima, Mističnoga u svjetovnim stvarima, potpuno ulaženje u sakrament sadašnjeg trenutka.

Došla sam do neočekivanog, ali uzbuđujućeg otkrića: da je sve u mom životu dovoljno važno da bi bilo neprestani izvor razmišljanja, otkrivanja i ponovnog povezivanja: slaba kosa, promjene raspoloženja, automobilske lutrije, problematični rokovi, prekoračeni bankovni računi, prljavi podovi, nabavka svakodnevnih potrepština, iscrpljenost, bolest, nemati što odjenuti, neočekivano društvo, pa čak i zadnjih dvadeset pet funti.

Sitne radosti pružile su mi uzvišenu svijest o tome da je autentični život najosobniji oblik obožavanja. Svakodnevni život postao je moja molitva.

  • Prevodilac: Ankica Zec
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Prije nego što sam mogla napisati ovu knjigu, morala sam otkriti što u mom životu funkcionira, a što ne. Možda prvi put, morala sam biti nemilosrdno iskrena, i prema sebi i prema drugima. Za vrijeme ovih dubokih introspektivnih promišljanja i analiziranja, iskristaliziralo se šest praktičnih, stvaralačkih i duhovnih načela, koja su mi pomogla definirati vlastiti život: zahvalnost, jednostavnost, red, sklad (harmonija), ljepota i radost. Jednog sam se jutra probudila shvativši da sam, gotovo neprimjetno, postala sretnija žena, koja doživljava više trenutaka zadovoljstva nego jada i tjeskobe. Osjetivši ponovno samopouzdanje, odlučila sam napisati knjigu o načinu života koja će pomoći ženama koje žele živjeti, kao što ja živim, u skladu sa svojim vlastitim stvarnim potrebama. Ali knjiga koju upravo čitate ni najmanje ne sliči knjizi koju sam započela pisati, ni knjizi kakvu je očekivao moj izdavač. Tijekom dvije godine, dok sam je pisala, knjiga Sitne radosti prošla je mnoge preobrazbe, kao i ja sama. Svako jutro, na stranicama knjige, duhovnost, izvornost i stvaralaštvo strpali su se u intimno traganje za Cjelovitošću. Započela sam pisati o uklanjanju nereda i buke, a završila na safariju (istraživanju?) sebe same i Duha. Time nitko nije bio više iznenađen od mene same. Kako se knjiga Sitne radosti polako pretvarala iz knjige o stvaranju uspješnog načina života u knjigu o življenju u stanju dobrohotnosti i milosti, počela sam polako prepoznavati ženu kakva sam nekad bila. Omogućila mi je suočavanje sa svakodnevnim bogojavljanjima, otkrivanje Svetoga u običnim stvarima, Mističnoga u svjetovnim stvarima, potpuno ulaženje u sakrament sadašnjeg trenutka. Došla sam do neočekivanog, ali uzbuđujućeg otkrića: da je sve u mom životu dovoljno važno da bi bilo neprestani izvor razmišljanja, otkrivanja i ponovnog povezivanja: slaba kosa, promjene raspoloženja, automobilske lutrije, problematični rokovi, prekoračeni bankovni računi, prljavi podovi, nabavka svakodnevnih potrepština, iscrpljenost, bolest, nemati što odjenuti, neočekivano društvo, pa čak i zadnjih dvadeset pet funti. Sitne radosti pružile su mi uzvišenu svijest o tome da je autentični život najosobniji oblik obožavanja. Svakodnevni život postao je moja molitva.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter