Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Sanduk po mjeri

Sanduk po mjeri

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-589-39-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2300

Broj strana:

81

Težina:

97 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nagrada književnog natječaja Naklade ZORO za najbolju knjigu neobjavljenih priča za 2006. godinu.

. . .Spavaš li, amidža?

Tek je prešao pedesetu, a na dušeku se odmara dugo, kao rudar u nedjelju. Trbuh mu se poput poluprazne mješavine sira razlio preko kukova i, dok hrče, talambasa se kao more iza motornog čamca.

Amidža ima malu, od trafike prepravljenu zelenaru, i sretan je kao da je, u najmanju ruku, vlasnik hotela Ritz. Jer njemu dolaze mirišljave dame sa Marindvora po ananaese, kivi i banane. Mudra je to glava; shvatila na vrijeme šta dame u šanel kompletićima vole, pa je prvi u Sarajevu sa takvom ponudom. One se naginju nad holandeze sa ananasima, dekoltei se rastvaraju, a napete grudi provaljuju platno kao voda zemljanu branu.

Amidža radi nekoliko radnji istovremeno: oči drži na dekolteu, zdepastim prstima izabire najveći i najmirišljaviji komad voća i, kobajagi nehotice, dotice duge, crveno nalakirane nokte. Onda priča o ananasovim palmama i tome kako je njegov komšija, koji je ubio i odležao čovjeka, donio svojoj zeni plod ananasa, a ona ga stavila u saksiju i do one ćube zatrpala zemljom, pa sve išla po komšiluku i govorila: vidi sto mi je čoek kupio cvijet. A kad kompletić ne povjeruje u priču, nagne mu se njezno na rame, udahne duboko parfem iza uha, i kaže:Gospođo, to možda nije istina, ali da ste vi mirisniji i sočniji od ananasa - jeste..

Priča koju je ispričao tačna je, Amidža, međutim, ne haje hoće li kompletić u nju povjerovati ili ne. Njemu je i ovako dobro, pa zadovoljno bohti na krevetu. . .

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x170
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Nagrada književnog natječaja Naklade ZORO za najbolju knjigu neobjavljenih priča za 2006. godinu. . . .Spavaš li, amidža? Tek je prešao pedesetu, a na dušeku se odmara dugo, kao rudar u nedjelju. Trbuh mu se poput poluprazne mješavine sira razlio preko kukova i, dok hrče, talambasa se kao more iza motornog čamca. Amidža ima malu, od trafike prepravljenu zelenaru, i sretan je kao da je, u najmanju ruku, vlasnik hotela Ritz. Jer njemu dolaze mirišljave dame sa Marindvora po ananaese, kivi i banane. Mudra je to glava; shvatila na vrijeme šta dame u šanel kompletićima vole, pa je prvi u Sarajevu sa takvom ponudom. One se naginju nad holandeze sa ananasima, dekoltei se rastvaraju, a napete grudi provaljuju platno kao voda zemljanu branu. Amidža radi nekoliko radnji istovremeno: oči drži na dekolteu, zdepastim prstima izabire najveći i najmirišljaviji komad voća i, kobajagi nehotice, dotice duge, crveno nalakirane nokte. Onda priča o ananasovim palmama i tome kako je njegov komšija, koji je ubio i odležao čovjeka, donio svojoj zeni plod ananasa, a ona ga stavila u saksiju i do one ćube zatrpala zemljom, pa sve išla po komšiluku i govorila: vidi sto mi je čoek kupio cvijet. A kad kompletić ne povjeruje u priču, nagne mu se njezno na rame, udahne duboko parfem iza uha, i kaže:Gospođo, to možda nije istina, ali da ste vi mirisniji i sočniji od ananasa - jeste.. Priča koju je ispričao tačna je, Amidža, međutim, ne haje hoće li kompletić u nju povjerovati ili ne. Njemu je i ovako dobro, pa zadovoljno bohti na krevetu. . .

Dodatne informacije

Izdavač Naklada ZORO
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter