Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

San

San

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mark Trevidik


ISBN:

978-86-10-02021-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M6798

Broj strana:

256

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Vetar, ljubavnik Kerkene, miluje je bez prestanka. Ona se izvija, a onda zadrema u njegovom naručju.

Pol Areco, slavni slikar koji se suočava sa nedostatkom inspiracije, napušta Pariz i odlazi u Tunis, na arhipelag Kerkena, koji mu izgleda kao pravi mali raj na zemlji. Dodir sa jednostavnim načinom života i lepotom ostrva vraćaju mu želju za slikanjem. Tu čak pronalazi i prijatelje, ribara Farhata i njegovu porodicu, ženu Noru i decu Isama i Ahlam. Pol u deci prepoznaje neverovatan talenat za umetnost: Isama podučava da slika, a prelepu Ahlam da svira klavir. Sve deluje savršeno.

A onda do ovog malog ribarskog mesta stižu vetrovi promena: pad režima Ben-Alija, građanski rat u Avganistanu i u Siriji, nasilje koje se širi čitavim Bliskim istokom. Isama obuzima islamski radikalizam, a Pol se suočava sa mržnjom za koju oseća da raste u njegovom omiljenom učeniku.

Dramatičan i dirljiv roman o sukobu između lepote umetnosti i verskog fanatizma i o tome kako nas sudbina navede da izdamo svoje najdraže.

  • Originalni naziv: Ahlam / Marc Trévidic...
  • Prevodilac: Kristina Stojanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Vetar, ljubavnik Kerkene, miluje je bez prestanka. Ona se izvija, a onda zadrema u njegovom naručju. Pol Areco, slavni slikar koji se suočava sa nedostatkom inspiracije, napušta Pariz i odlazi u Tunis, na arhipelag Kerkena, koji mu izgleda kao pravi mali raj na zemlji. Dodir sa jednostavnim načinom života i lepotom ostrva vraćaju mu želju za slikanjem. Tu čak pronalazi i prijatelje, ribara Farhata i njegovu porodicu, ženu Noru i decu Isama i Ahlam. Pol u deci prepoznaje neverovatan talenat za umetnost: Isama podučava da slika, a prelepu Ahlam da svira klavir. Sve deluje savršeno. A onda do ovog malog ribarskog mesta stižu vetrovi promena: pad režima Ben-Alija, građanski rat u Avganistanu i u Siriji, nasilje koje se širi čitavim Bliskim istokom. Isama obuzima islamski radikalizam, a Pol se suočava sa mržnjom za koju oseća da raste u njegovom omiljenom učeniku. Dramatičan i dirljiv roman o sukobu između lepote umetnosti i verskog fanatizma i o tome kako nas sudbina navede da izdamo svoje najdraže.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter