Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Rječnik stranih riječi

Rječnik stranih riječi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-401-0038-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1352

Broj strana:

1456

Težina:

2026 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

159,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj riječnik daleko je nadmašio svoju prvotnu namjenu koja se sastojala u tome da se zainteresiranim čitaocima da ju kratka i jasna tumačenja stranih pojmova što se javljaju u našem dnevnom govoru, u štampi ili na radiju ( u televiziji) odnosno u bilo kojem drugom popularnom sredstvu međuljudske govorne ili pisane komunikacije.

Upotrebljivosti riječnika treba da posluži i unutarnja akcentacija. Kod svih je naime imenica gdje je za to bilo poterbe, pored nominativnog označen i genitivni akcenat koji u takvim slučajevima ostaje mjerodavan i za sve druge padeže.

Potreba jednog riječnika stranih riječi, koje se upotrebljavaju osjeća se danas više nego ikad. Moderni život sa svojim međunarodnim vezama, u tehničkom i uopće u kulturnom pogledu, uveo je i stalno uvodi u naš jezik strane riječi.

Ne treba jezik čistiti od suvišnih stranih riječi, to je uostalom i nemoguće, jer jezik nijedne evropske kulture, ne može biti bez stranih riječi.

Drugim riječima: Zabacimo svaku stranu riječ za koju imamo svoj izraz, ali ne budimo sebični ako nam neka strana riječ obogaćuje ili bolje pogađa smisao onoga što želimo reći.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj riječnik daleko je nadmašio svoju prvotnu namjenu koja se sastojala u tome da se zainteresiranim čitaocima da ju kratka i jasna tumačenja stranih pojmova što se javljaju u našem dnevnom govoru, u štampi ili na radiju ( u televiziji) odnosno u bilo kojem drugom popularnom sredstvu međuljudske govorne ili pisane komunikacije. Upotrebljivosti riječnika treba da posluži i unutarnja akcentacija. Kod svih je naime imenica gdje je za to bilo poterbe, pored nominativnog označen i genitivni akcenat koji u takvim slučajevima ostaje mjerodavan i za sve druge padeže. Potreba jednog riječnika stranih riječi, koje se upotrebljavaju osjeća se danas više nego ikad. Moderni život sa svojim međunarodnim vezama, u tehničkom i uopće u kulturnom pogledu, uveo je i stalno uvodi u naš jezik strane riječi. Ne treba jezik čistiti od suvišnih stranih riječi, to je uostalom i nemoguće, jer jezik nijedne evropske kulture, ne može biti bez stranih riječi. Drugim riječima: Zabacimo svaku stranu riječ za koju imamo svoj izraz, ali ne budimo sebični ako nam neka strana riječ obogaćuje ili bolje pogađa smisao onoga što želimo reći.

Dodatne informacije

Izdavač Matica Hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter