Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Rječnik osobnih imena

Rječnik osobnih imena

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-150-775-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4022

Broj strana:

571

Težina:

1200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

38,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pitali ste roditelje, rodbinu, kumove i susjede za porijeklo i značenje svojega imena? Koje i kakvo ćete ime dati vlastitomu djetetu? Pitali ste i profesore u školi, na fakultetu? Nitko ne zna, ali svi upućuju na onaj rječnik u kojem se nalaze sva imena.

U vrijeme kada je prvi put otisnut (1988), u izdanju Nakladnoga zavoda Matice hrvatske, Šimundićev Rječnik osobnih imena stekao je status obvezne kućne knjige, poput, primjerice, Klaićeva Rječnika stranih riječi. Petnaest godina mukotrpna teorijskog i terenskog rada autor je posvetio rječniku koji je opsegom obilato nadmašio slične svjetske imenare čemu je pomogla i činjenica da u hrvatskome jeziku vlada veliki smisao za izvođenje ili derivaciju, pa se na svako temeljno ime prosječno pojavljuje još deset izvedenih. Tako je od rječnika sa devet tisuća temeljnih imena nastao desetorostruko opsežniji imenar u kojemu je znanstveno najintrigantniji Šimundićev etimologijski rad: ne preuzimajući već gotova i standardna rješenja iz svjetske etimološke literature, Šimundić je ponudio mnoštvo novih i jedinstvenih rješenja za podrijetla, povijest i značenje pojedinih osobnih imena.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x250
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Pitali ste roditelje, rodbinu, kumove i susjede za porijeklo i značenje svojega imena? Koje i kakvo ćete ime dati vlastitomu djetetu? Pitali ste i profesore u školi, na fakultetu? Nitko ne zna, ali svi upućuju na onaj rječnik u kojem se nalaze sva imena. U vrijeme kada je prvi put otisnut (1988), u izdanju Nakladnoga zavoda Matice hrvatske, Šimundićev Rječnik osobnih imena stekao je status obvezne kućne knjige, poput, primjerice, Klaićeva Rječnika stranih riječi. Petnaest godina mukotrpna teorijskog i terenskog rada autor je posvetio rječniku koji je opsegom obilato nadmašio slične svjetske imenare čemu je pomogla i činjenica da u hrvatskome jeziku vlada veliki smisao za izvođenje ili derivaciju, pa se na svako temeljno ime prosječno pojavljuje još deset izvedenih. Tako je od rječnika sa devet tisuća temeljnih imena nastao desetorostruko opsežniji imenar u kojemu je znanstveno najintrigantniji Šimundićev etimologijski rad: ne preuzimajući već gotova i standardna rješenja iz svjetske etimološke literature, Šimundić je ponudio mnoštvo novih i jedinstvenih rješenja za podrijetla, povijest i značenje pojedinih osobnih imena.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter