Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Osmisli život

Osmisli život

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-8019-0-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M3089

Broj strana:

127

Težina:

235 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga koja se čita tako što je ne možete ostaviti da je ne pročitate čim prije, e to je posebna vrijednost. Autor je na pravi način usmjerio svoju pažnju na ključni termin i srž problema: muslimansko poimanje ibadeta. Ovdje nam se čini kao da autor želi ukazati na pogubnost svođenja islamskih obaveza na obrede ili islamske šarte, što je zasigurno rezultat čisto tehničke podjele pravne nauke na različite oblasti, jer je stoljetno promoviranje ta‘abudī dimenzije tzv. islamskih šarta imalo nesagledive posljedica po muslimansko društvo.
(iz recenzije - dr.Osman ef. Kozlić, muftija banjalučki)
.
Knjiga „Osmisli svoj život“ je izrazito pitka i prijemčiva, lijepo i argumentirano pisana, čitatelja ne izbacuje iz „kolosijeka“ nego ga svojom strukturom, tečnošću izraza drži prikovanog za svoju potku. Izuzetno je važno napomenuti, a što čini bogatstvo ove knjige, da su odlomci konzistentno kratki. Moglo bi se kazati da, nakon ekspanzije društvenih mreža, prvo što je bilo na udaru i što je kod savremenog čovjeka „stradalo“ jeste koncentracija. Savremeni čovjek teško čita velike knjige i teško prati velika poglavlja, a ova je knjiga prilagođena baš savremenom čovjeku, koji (i) u vrtlogu savremenih medija, društvenih mreža traži smisao života. Ova će mu knjiga itekako pomoći da ga/se pronađe.
(iz recenzije - Muhamed ef. Velić, sarajevski imam)


https://youtu.be/i4ua2avQFkA

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga koja se čita tako što je ne možete ostaviti da je ne pročitate čim prije, e to je posebna vrijednost. Autor je na pravi način usmjerio svoju pažnju na ključni termin i srž problema: muslimansko poimanje ibadeta. Ovdje nam se čini kao da autor želi ukazati na pogubnost svođenja islamskih obaveza na obrede ili islamske šarte, što je zasigurno rezultat čisto tehničke podjele pravne nauke na različite oblasti, jer je stoljetno promoviranje ta‘abudī dimenzije tzv. islamskih šarta imalo nesagledive posljedica po muslimansko društvo. (iz recenzije - dr.Osman ef. Kozlić, muftija banjalučki) . Knjiga „Osmisli svoj život“ je izrazito pitka i prijemčiva, lijepo i argumentirano pisana, čitatelja ne izbacuje iz „kolosijeka“ nego ga svojom strukturom, tečnošću izraza drži prikovanog za svoju potku. Izuzetno je važno napomenuti, a što čini bogatstvo ove knjige, da su odlomci konzistentno kratki. Moglo bi se kazati da, nakon ekspanzije društvenih mreža, prvo što je bilo na udaru i što je kod savremenog čovjeka „stradalo“ jeste koncentracija. Savremeni čovjek teško čita velike knjige i teško prati velika poglavlja, a ova je knjiga prilagođena baš savremenom čovjeku, koji (i) u vrtlogu savremenih medija, društvenih mreža traži smisao života. Ova će mu knjiga itekako pomoći da ga/se pronađe. (iz recenzije - Muhamed ef. Velić, sarajevski imam) https://youtu.be/i4ua2avQFkA

Dodatne informacije

Izdavač Omladinski kreativni centar Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter