Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Islam između istine i optužbe

Islam između istine i optužbe

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Hamid Tahir


ISBN:

9958-622-48-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D2291

Broj strana:

120

Težina:

252 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

U posljednje vrijeme islam je izložen zajedljivom napadu čija je osnova daje on novi neprijatelj protiv koga se treba boriti, nakon što je poražen komunizam. Oni kojima je to cilj koriste neke nenormalne postupke neznatnih pojedinaca muslimana pokušavajući da te njihove postupke uopće i primijene na oko milijardu čestitih muslimana koji žive na raznim krajevima Zemlje.

Istina islama je potpuno svijetla. Ona je u svojoj jasnoći kao Sunce, pa i pored toga, ima i takvih koji zatvaraju svoje oči pred tom svijetlom činjenicom i pokušavaju zatvoriti oči i drugih. Ova knjiga je upućena i jednim i drugim. Ona je jednostavna i sjajne, jake očitosti u svom značenju.

Prvo, zato što nudi kompleksno razumijevanje islama uz oslanjanje na njegove glavne izvore, Kur’an i Sunnet Poslanika, i isticanje osnovnih njegovih značajki u oblastima: vjerovanja, ibadeta, etike i zakona (šeriata).

Ovim se objašnjava stvarna slika islama da bi se mogle s lahkoćom spoznati lažne slike koje neki šire o islamu.

Drugo - a to je glavni cilj ove knjige - da odbaci najvažnije izazvane prigovore protiv islama, ranije i u ovo naše vrijeme, nakon što su ovi prigovori sabrani na ovaj način po prvi put naučnim stilom koji se zasniva na jasnom dokazu i stavlja u ruke savremenom muslimanu potrebne instrumente da brani svoju vjeru od različitih izmišljotina.

Uskoro

  • Prevodilac: Omer Nakičević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 176x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U posljednje vrijeme islam je izložen zajedljivom napadu čija je osnova daje on novi neprijatelj protiv koga se treba boriti, nakon što je poražen komunizam. Oni kojima je to cilj koriste neke nenormalne postupke neznatnih pojedinaca muslimana pokušavajući da te njihove postupke uopće i primijene na oko milijardu čestitih muslimana koji žive na raznim krajevima Zemlje. Istina islama je potpuno svijetla. Ona je u svojoj jasnoći kao Sunce, pa i pored toga, ima i takvih koji zatvaraju svoje oči pred tom svijetlom činjenicom i pokušavaju zatvoriti oči i drugih. Ova knjiga je upućena i jednim i drugim. Ona je jednostavna i sjajne, jake očitosti u svom značenju. Prvo, zato što nudi kompleksno razumijevanje islama uz oslanjanje na njegove glavne izvore, Kur’an i Sunnet Poslanika, i isticanje osnovnih njegovih značajki u oblastima: vjerovanja, ibadeta, etike i zakona (šeriata). Ovim se objašnjava stvarna slika islama da bi se mogle s lahkoćom spoznati lažne slike koje neki šire o islamu. Drugo - a to je glavni cilj ove knjige - da odbaci najvažnije izazvane prigovore protiv islama, ranije i u ovo naše vrijeme, nakon što su ovi prigovori sabrani na ovaj način po prvi put naučnim stilom koji se zasniva na jasnom dokazu i stavlja u ruke savremenom muslimanu potrebne instrumente da brani svoju vjeru od različitih izmišljotina. Uskoro

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter