Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Ikbal, velike islamske civilizacije

Ikbal, velike islamske civilizacije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mustansir Mir


ISBN:

978-9958-660-26-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2274

Broj strana:

211

Težina:

290 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,55 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Muhammed Ikbal (1877-1938) bio je istaknuti pjesnik, filozof i državnik Južne Azije. Njegove ideje odigrale su ključnu ulogu u pokretu za osnivanje Pakistana, gdje Ikbala poštuju kao duhovnog tvorca ove države.

U ovom poučnom i pristupačnom razmatranju Ikbalova života i djela, a posebno njegova pjesništva i proze, Mustansir Mir predstavlja ga kao uzornog modernog muslimanskog mislioca. Ikbal je spajao deklariranu odanost svojoj vjeri sa spremnošću da prihvati savremenost. S uvjerenjem da se religija i nauka uzajamno jačaju, pozivao je muslimane da obnove svoju tradiciju u svijetlu novih postignuća u svim poljima znanja.

Kao što pokazuje ova studija, Ikbalova predanost objedinjavanju elemenata iz islamske i zapadne kulture zaslužuje ozbiljno zanimanje proučavalaca religije, filozofije i drugih oblasti, te je posebno bitna radi stalnog nastojanja da se odredi zajedničko područje ove dvije tradicije.

  • Originalni naziv: Iqbal
  • Prevodilac: Dženita Karić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x180
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Muhammed Ikbal (1877-1938) bio je istaknuti pjesnik, filozof i državnik Južne Azije. Njegove ideje odigrale su ključnu ulogu u pokretu za osnivanje Pakistana, gdje Ikbala poštuju kao duhovnog tvorca ove države. U ovom poučnom i pristupačnom razmatranju Ikbalova života i djela, a posebno njegova pjesništva i proze, Mustansir Mir predstavlja ga kao uzornog modernog muslimanskog mislioca. Ikbal je spajao deklariranu odanost svojoj vjeri sa spremnošću da prihvati savremenost. S uvjerenjem da se religija i nauka uzajamno jačaju, pozivao je muslimane da obnove svoju tradiciju u svijetlu novih postignuća u svim poljima znanja. Kao što pokazuje ova studija, Ikbalova predanost objedinjavanju elemenata iz islamske i zapadne kulture zaslužuje ozbiljno zanimanje proučavalaca religije, filozofije i drugih oblasti, te je posebno bitna radi stalnog nastojanja da se odredi zajedničko područje ove dvije tradicije.

Dodatne informacije

Izdavač Tugra
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter