Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Džibrilovo krilo

Džibrilovo krilo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

D2269

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D2269

Broj strana:

582

Težina:

1169 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

50,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Annemarie Schimmel je njemačka autorica, izuzetno zaslužna za bolje razumijevanje istočno-zapadnih kultura, pogotovo islamske koju je poznavala na jedan osoben način. Na našem jeziku već imamo nekoliko njezinih knjiga. Ova knjiga posvećena je jednom od najvećih filozofa i pjesnika Istoka općenito – pakistanskom pjesniku Muhammedu Ikbalu, koji je jednako dobro prihvaćen i na Istoku i na Zapadu. Njegova knjiga Obnova vjerske misli u islamu kod nas je doživjela više izdanja i postala nezaobilazan izvor u islamskim istraživanjima. Cilj ove naše knjige nije da se pridoda još više teorija o Ikbalu uz one već postojeće, kaže autorica u svom predgovoru za prvo izdanje. Ova knjiga će jednostavno pokazati Ikbalovo gledanje na suštinske stvari islama, tj. Pet stubova vjere i vjerovanja kojima se uči svako muslimansko dijete.

Knjiga se na bosanskom pojavljuje u povodu 75. godišnjice smrti ovog velikog pjesnika u izvanrednom prijevodu Enesa Karića. Podijeljena je na četiri poglavlja. Prvo poglavlje posvećeno je Muhammedu Ikbalu, povijesnoj pozadini njegove pojave, njegovom životu, estetskoj strani njegova djela i njegovim vjerskim motivima. Drugo poglavlje govori o Ikbalovom tumačenju pet stubova islama, treće Ikbalovom tumačenju glavnih elemenata vjere dok se u četvrtom poglavlju govori o zapadnim i istočnim utjecajima na Ikbalovo mišljenje i na njegove odnose prema misticima i misticizmu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 148 x 210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Annemarie Schimmel je njemačka autorica, izuzetno zaslužna za bolje razumijevanje istočno-zapadnih kultura, pogotovo islamske koju je poznavala na jedan osoben način. Na našem jeziku već imamo nekoliko njezinih knjiga. Ova knjiga posvećena je jednom od najvećih filozofa i pjesnika Istoka općenito – pakistanskom pjesniku Muhammedu Ikbalu, koji je jednako dobro prihvaćen i na Istoku i na Zapadu. Njegova knjiga Obnova vjerske misli u islamu kod nas je doživjela više izdanja i postala nezaobilazan izvor u islamskim istraživanjima. Cilj ove naše knjige nije da se pridoda još više teorija o Ikbalu uz one već postojeće, kaže autorica u svom predgovoru za prvo izdanje. Ova knjiga će jednostavno pokazati Ikbalovo gledanje na suštinske stvari islama, tj. Pet stubova vjere i vjerovanja kojima se uči svako muslimansko dijete. Knjiga se na bosanskom pojavljuje u povodu 75. godišnjice smrti ovog velikog pjesnika u izvanrednom prijevodu Enesa Karića. Podijeljena je na četiri poglavlja. Prvo poglavlje posvećeno je Muhammedu Ikbalu, povijesnoj pozadini njegove pojave, njegovom životu, estetskoj strani njegova djela i njegovim vjerskim motivima. Drugo poglavlje govori o Ikbalovom tumačenju pet stubova islama, treće Ikbalovom tumačenju glavnih elemenata vjere dok se u četvrtom poglavlju govori o zapadnim i istočnim utjecajima na Ikbalovo mišljenje i na njegove odnose prema misticima i misticizmu.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter