Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Buharijina zbirka hadisa - sažetak

Buharijina zbirka hadisa - sažetak

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-23-165-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2449

Broj strana:

1035

Težina:

1355 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

85,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Sažetak ovog Buharijinog Sahiha sačinio je imam Zejnuddin Ahmed ibn Abdullatif ei-Zubejdi. Zbirku čini ukupno 2230 hadisa koji su otisnuti dvojezički, tj. u izvornom, arapskom, i prevedenom obliku.

Za razliku od izvornog oblika ove zbirke, gdje se jedan hadis navodi u više verzija s različitim nizovima prenosilaca, i gdje ukupno ima 9082 hadis, ovaj sažetak sadrži samo jednu, temeljnu verziju svakog pojedinog hadisa, što će čitaocima uveliko olakšati njezino korišćenje, budući da će tako biti pošteđeni nepotrebnog čitanja većeg broja verzija jednog te istog hadisa koji se nerijetko međusobno razlikuju samo u jednoj čestici ili izrazu, što može biti interesantno samo užem krugu stručnjaka. U tom smislu se ova zbirka, u obliku u kojem je nudimo našem čitateljstvu, može smatrati cjelovitom Buharijinom zbirkom.

Cijenu i ove, veoma značajne publikacije, također smo, u odnosu na ranije najavljenu, morali revidirati nakon izravnog suočenja s ukupnim troškovnikom projekta.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 176x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Sažetak ovog Buharijinog Sahiha sačinio je imam Zejnuddin Ahmed ibn Abdullatif ei-Zubejdi. Zbirku čini ukupno 2230 hadisa koji su otisnuti dvojezički, tj. u izvornom, arapskom, i prevedenom obliku. Za razliku od izvornog oblika ove zbirke, gdje se jedan hadis navodi u više verzija s različitim nizovima prenosilaca, i gdje ukupno ima 9082 hadis, ovaj sažetak sadrži samo jednu, temeljnu verziju svakog pojedinog hadisa, što će čitaocima uveliko olakšati njezino korišćenje, budući da će tako biti pošteđeni nepotrebnog čitanja većeg broja verzija jednog te istog hadisa koji se nerijetko međusobno razlikuju samo u jednoj čestici ili izrazu, što može biti interesantno samo užem krugu stručnjaka. U tom smislu se ova zbirka, u obliku u kojem je nudimo našem čitateljstvu, može smatrati cjelovitom Buharijinom zbirkom. Cijenu i ove, veoma značajne publikacije, također smo, u odnosu na ranije najavljenu, morali revidirati nakon izravnog suočenja s ukupnim troškovnikom projekta.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter