Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Adabi zijareta i propisi putovanja

Adabi zijareta i propisi putovanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dilaver Selvi


ISBN:

978-9958-665-06-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M2739

Broj strana:

232

Težina:

216 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

8,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Putovanje čovjeka je započelo još sa stvaranjem ruhova. Naime, na prvoj stepenici prijelaza u svijet stvorenja, naš Stvoritelj, dželle dželaluhu, se obratio dušama (ruhovima) i rekao: Zar Ja nisam vaš Gospodar? Sve duše su naspram Njegove Veličine sa divljenjem odgovorile: Jesi, Ti Si naš Gospodar!! (El-A’raf, 172.)

Sa ovim priznanjem i sporazumom, kojeg nazivamo Elest bezmi (Ezel, o.pr.), sve duše su upoznale svog Stvoritelja i priznale Ga. Nakon toga, preostalo je još da se ispuni data riječ.

Čovječanstvo je nakon toga posredstvom oca svih ljudi, Adema, ’alejhis-selam, koji je stvoren od zemlje i kome je Allah Uzvišeni udahnuo ruh, nastavilo svoje putovanje iz svijeta ruhova u svijet materije. Naša majka, hazreti Havva, radijallahu ’anha, je stvorena od jednog dijela tijela Adema, ’alejhis-selam i učinjena njegovom drugom. Nakon toga, čovječanstvo je nastavilo svoje putovanje preko njene maternice. Uzvišeni Stvoritelj u Kur’anu Mudrom ovako objašnjava spomenute faze života:

“Mi smo, zaista, čovjeka od biti zemlje stvorili, zatim ga kao kap sjemena na sigurno mjesto stavili, pa onda kap sjemena ugruškom učinili, zatim od ugruška grudu mesa stvorili, pa od grude mesa kosti napravili, a onda kosti mesom zaodjenuli, i poslije ga, kao drugo stvorenje, oživljujemo, - pa neka je Uzvišen Allah, Najljepši Stvoritelj!

  • Originalni naziv: Ziyaret edebleri ve yolculuk...
  • Prevodilac: Abdulaziz Rizvić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Putovanje čovjeka je započelo još sa stvaranjem ruhova. Naime, na prvoj stepenici prijelaza u svijet stvorenja, naš Stvoritelj, dželle dželaluhu, se obratio dušama (ruhovima) i rekao: Zar Ja nisam vaš Gospodar? Sve duše su naspram Njegove Veličine sa divljenjem odgovorile: Jesi, Ti Si naš Gospodar!! (El-A’raf, 172.) Sa ovim priznanjem i sporazumom, kojeg nazivamo Elest bezmi (Ezel, o.pr.), sve duše su upoznale svog Stvoritelja i priznale Ga. Nakon toga, preostalo je još da se ispuni data riječ. Čovječanstvo je nakon toga posredstvom oca svih ljudi, Adema, ’alejhis-selam, koji je stvoren od zemlje i kome je Allah Uzvišeni udahnuo ruh, nastavilo svoje putovanje iz svijeta ruhova u svijet materije. Naša majka, hazreti Havva, radijallahu ’anha, je stvorena od jednog dijela tijela Adema, ’alejhis-selam i učinjena njegovom drugom. Nakon toga, čovječanstvo je nastavilo svoje putovanje preko njene maternice. Uzvišeni Stvoritelj u Kur’anu Mudrom ovako objašnjava spomenute faze života: “Mi smo, zaista, čovjeka od biti zemlje stvorili, zatim ga kao kap sjemena na sigurno mjesto stavili, pa onda kap sjemena ugruškom učinili, zatim od ugruška grudu mesa stvorili, pa od grude mesa kosti napravili, a onda kosti mesom zaodjenuli, i poslije ga, kao drugo stvorenje, oživljujemo, - pa neka je Uzvišen Allah, Najljepši Stvoritelj!

Dodatne informacije

Izdavač Semerkand
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter