Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Zealot: Život i vrijeme Isusa iz Nazareta

Zealot: Život i vrijeme Isusa iz Nazareta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Reza Aslan


ISBN:

978-9958-30-194-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9887

Broj strana:

269

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U ovoj ponešto kontroverznoj biografiji autor Reza Aslan istražuje Isusovo porijeklo, obitelj, te opisuje način života u Nazaretu u vrijeme njegova rođenja. Posebno plastično opisuje i doba apokaliptičnog žara u kojem je Isus živio te Palestinu prvog stoljeća, zemlju skromnih ljudi. Poslije je Isus kao židovski propovjednik i čudotvorac počeo putovati Galilejom, skupljajući sljedbenike i najavljujući „Kraljevstvo Božje“. Bilo je to doba snažnog nacionalizma, kada je otpor rimskoj okupaciji bila sveta dužnost svakog Židova. Dramatičan je opis Isusova ulaska u Jeruzalem. Pokret koji je za svojega kratkog života tako naglo stvorio i religija koju je propovijedao postali su toliko opasni tadašnjim moćnicima da su ga uhitili, mučili i smaknuli kao državnog zločinca. Tu nije kraj ove knjige jer autor nakon toga detaljno opisuje kako je nakon Isusove smrti pokret koji je stvorio ojačao te kako su ga nekoliko desetljeća nakon njegove smrti njegovi sljedbenici počeli nazivati Bogom te tko su bile glavne ličnosti koje su tome pridonijele.

Razgrćući pri tome mitove koji su se stoljećima stvarali, autor Reza Aslan baca novo svjetlo na „najveću priču ikad ispričanu“ i na jednu od najutjecajnijih i najzagonetnijih ličnosti u povijesti čovječanstva. Stvorio je tako provokativnu, elegantno napisanu biografiju koja se čita kao britko pisan roman. To je briljantan portret jednog čovjeka, jednog vremena i rođenja jedne religije. Njegova je knjiga izazvala brojne kontroverze i diskusije, smjesta privukla čitatelje, postala je globalni bestseler i tjednima se nalazila na prvim mjestima lista najprodavanijih knjiga. Prevedena je u tridesetak zemalja.

  • Originalni naziv: Zealot: The Life and...
  • Prevodilac: Iva Ušćumlić Gretić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U ovoj ponešto kontroverznoj biografiji autor Reza Aslan istražuje Isusovo porijeklo, obitelj, te opisuje način života u Nazaretu u vrijeme njegova rođenja. Posebno plastično opisuje i doba apokaliptičnog žara u kojem je Isus živio te Palestinu prvog stoljeća, zemlju skromnih ljudi. Poslije je Isus kao židovski propovjednik i čudotvorac počeo putovati Galilejom, skupljajući sljedbenike i najavljujući „Kraljevstvo Božje“. Bilo je to doba snažnog nacionalizma, kada je otpor rimskoj okupaciji bila sveta dužnost svakog Židova. Dramatičan je opis Isusova ulaska u Jeruzalem. Pokret koji je za svojega kratkog života tako naglo stvorio i religija koju je propovijedao postali su toliko opasni tadašnjim moćnicima da su ga uhitili, mučili i smaknuli kao državnog zločinca. Tu nije kraj ove knjige jer autor nakon toga detaljno opisuje kako je nakon Isusove smrti pokret koji je stvorio ojačao te kako su ga nekoliko desetljeća nakon njegove smrti njegovi sljedbenici počeli nazivati Bogom te tko su bile glavne ličnosti koje su tome pridonijele. Razgrćući pri tome mitove koji su se stoljećima stvarali, autor Reza Aslan baca novo svjetlo na „najveću priču ikad ispričanu“ i na jednu od najutjecajnijih i najzagonetnijih ličnosti u povijesti čovječanstva. Stvorio je tako provokativnu, elegantno napisanu biografiju koja se čita kao britko pisan roman. To je briljantan portret jednog čovjeka, jednog vremena i rođenja jedne religije. Njegova je knjiga izazvala brojne kontroverze i diskusije, smjesta privukla čitatelje, postala je globalni bestseler i tjednima se nalazila na prvim mjestima lista najprodavanijih knjiga. Prevedena je u tridesetak zemalja.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter