Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Raspberry Pi - Hardverski projekti

Raspberry Pi - Hardverski projekti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ibrahim Dogan


ISBN:

978-86-80134-02-4

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4634

Broj strana:

292

Težina:

403 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Raspberry Pi je računar veličine kreditne kartice sa mnoštvom primena kao što su računarstvo, reprodukcija muzike i video materijala i kao upravljačka jedinica za aplikacije u industriji, komercijali i domaćinstvu.
Ova knjiga je o računaru Raspberry Pi i njegovoj upotrebi u kontrolnim aplikacijama. Knjiga objašnjava jednostavnim rečima uz primere, kako konfigurisati RPi, kako instalirati i koristiti Linuks operativni sistem, kako pisati programe uz pomoć programskog jezika Phyton i kako razviti hardverske projekte.
Knjiga počinje uvodom u računar Raspberry Pi i pokriva teme nabavke potrebne opreme i instalacije i upotrebe Linuks operativnog sistema u komandnom modu rada. Uz pomoć korisnički orijentisanog grafičkog radnog okruženja se objašnjavaju primeri aplikacija. Mrežni interfejs RPi-ja je objašnjen jednostavnim koracima i prikazuje kako se računara može pristupiti sa drugog udaljenog računara ili laptopa.
Ostatak knjige pokriva programiranje u programskom jeziku Phyton, alate za razvoj hardvera, detalje hardverskog interfejsa i projekte bazirane na RPi-ju.
Svi projekti koji su navedeni u knjizi su provereni i spremni su za rad. Uz svaki projekat su date sledeća poglavlja:
- Naziv projekta
- Opis projekta
- Blok dijagram projekta
- Električna šema projekta
- Opis programa projekta uz pomoć PDL (Program Description Language)
- Kompletan listing programa
- Opis programa
Knjiga je idealna za one koji sami izučavaju programiranje i Rpi hardver, a namenjena je i studentima elektronike ili elektrike, pogonskim inženjerima, istraživačima i hobistima.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x250
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Raspberry Pi je računar veličine kreditne kartice sa mnoštvom primena kao što su računarstvo, reprodukcija muzike i video materijala i kao upravljačka jedinica za aplikacije u industriji, komercijali i domaćinstvu. Ova knjiga je o računaru Raspberry Pi i njegovoj upotrebi u kontrolnim aplikacijama. Knjiga objašnjava jednostavnim rečima uz primere, kako konfigurisati RPi, kako instalirati i koristiti Linuks operativni sistem, kako pisati programe uz pomoć programskog jezika Phyton i kako razviti hardverske projekte. Knjiga počinje uvodom u računar Raspberry Pi i pokriva teme nabavke potrebne opreme i instalacije i upotrebe Linuks operativnog sistema u komandnom modu rada. Uz pomoć korisnički orijentisanog grafičkog radnog okruženja se objašnjavaju primeri aplikacija. Mrežni interfejs RPi-ja je objašnjen jednostavnim koracima i prikazuje kako se računara može pristupiti sa drugog udaljenog računara ili laptopa. Ostatak knjige pokriva programiranje u programskom jeziku Phyton, alate za razvoj hardvera, detalje hardverskog interfejsa i projekte bazirane na RPi-ju. Svi projekti koji su navedeni u knjizi su provereni i spremni su za rad. Uz svaki projekat su date sledeća poglavlja: - Naziv projekta - Opis projekta - Blok dijagram projekta - Električna šema projekta - Opis programa projekta uz pomoć PDL (Program Description Language) - Kompletan listing programa - Opis programa Knjiga je idealna za one koji sami izučavaju programiranje i Rpi hardver, a namenjena je i studentima elektronike ili elektrike, pogonskim inženjerima, istraživačima i hobistima.

Dodatne informacije

Izdavač Infoelektronika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter