Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Digitalna fotografija - priručnik koji nedostaje

Digitalna fotografija - priručnik koji nedostaje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: David Pogue


ISBN:

978-86-7310-453-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3412

Broj strana:

294

Težina:

761 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

38,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga je nastala kako bi odgovorila na sva navedena pitanja, a i na mnoga druga. Ona je grubo podjeljena na dva djela, o kojima možete da razmišljate kao o fotografskom i digitalnom djelu.

Fotografski dio. Prvo, ova knjiga obezbjeđuje kompletnu osnovu profesionalne fotografije. Ona pažljivo razmatra umjetničke faktore uključene u fotografisanje - kompoziciju, osvjetljenje i ekspoziciju - i kako da ih primjenite koristeći 37 milijardi komandi prisutnih u modernim digitalnim fotoaparatima.

I usput da spomenem: Za razliku od većine knjiga o fotografiji, koje se pretežno bave SLR fotoaparatima (oni veliki crni sa zamenljivim objektivima), ova knjiga jednaku pažnju poklanja i kompaktnim džepnim fotoaparatima. Na kraju krajeva, oni čine 91 posto od svih prodatih fotoaparata.

Digitalni dio. Drugo, ova knjiga obezbjeđuje kompletan kurs vezan za to šta da radite nakon što ste snimili fotografiju. Ovaj dio prati čitav ciklus rada sa ovim fotografijama: prebacivanje na Mac ili PC, upotreba besplatnih programa za njihovo organizovanje i editovanje i na kraju slanje fotografija na lokacije na kojima će moći da ih vidi odgovarajuća publika.

Svaki postojeći oblik distribucije je pokriven u ovoj knjizi: email, štampa, slideshow, desktop pozdine, kolaži, filmovi, screean-saver-i, pa čak i slagalice.

Napomena Ova knjiga obezbeđuje vodič za programe za organizovanje fotografija: Picasa (za Windows, besplatan program od Google-a) i iPhoto (od Apple-a, instaliran je na svakom Mac-u). Ona pokriva ova dva programa zato što su (a) odlični, (b) laki za korišćenje, i (c) besplatni.

Ako posjedujete Photoshop ili Photoshop Elements, koji su mnogo ozbiljniji editori fotografija, onda vam čestitamo - vi ste daleko ispred nas. Ako kupite Photoshop: The Missing Manual ili Photoshop Elements: The Missing Manual dobićete još 900 stranica materijala vezanog za digitalnu fotografiju.
Kratak sadržaj:

-Dio 1: Fotoaparat

-Poglavlje 1: Vrste fotoaparata

-Poglavlje 2: Jedine funkcije koje su bitne

-Dio 2: Fotografisanje

-Poglavlje3: Snimanje fotografije

-Poglavlje 4: Deset odluka

-Poglavlje 5: Anti-zamućenje

-Poglavlje 6: Kako su to uradili

-Poglavlje 7: SLR poglavlje

-Dio3: Laboratorija

-Poglavlje 8: Fotoaparat susreće računar

-Poglavlje 9: Organizacija fotografija

-Poglavlje 10: Obrada fotografija

-Dio 4: Publika

-Poglavlje 11: Fotografije na papiru - I sve ostalo

-Poglavlje 12: Elektronske fotografije

-Dio 5: Dodaci

-Dodatak A: Gdje da idete odavdje

-Stvarni svjet

-Dalje od besplatnih programa

-Dodatak B: Top Deset Savjeta Svih Vremena

-Dodatak C: Zahvalnica za fotografije

-Indeks

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga je nastala kako bi odgovorila na sva navedena pitanja, a i na mnoga druga. Ona je grubo podjeljena na dva djela, o kojima možete da razmišljate kao o fotografskom i digitalnom djelu. Fotografski dio. Prvo, ova knjiga obezbjeđuje kompletnu osnovu profesionalne fotografije. Ona pažljivo razmatra umjetničke faktore uključene u fotografisanje - kompoziciju, osvjetljenje i ekspoziciju - i kako da ih primjenite koristeći 37 milijardi komandi prisutnih u modernim digitalnim fotoaparatima. I usput da spomenem: Za razliku od većine knjiga o fotografiji, koje se pretežno bave SLR fotoaparatima (oni veliki crni sa zamenljivim objektivima), ova knjiga jednaku pažnju poklanja i kompaktnim džepnim fotoaparatima. Na kraju krajeva, oni čine 91 posto od svih prodatih fotoaparata. Digitalni dio. Drugo, ova knjiga obezbjeđuje kompletan kurs vezan za to šta da radite nakon što ste snimili fotografiju. Ovaj dio prati čitav ciklus rada sa ovim fotografijama: prebacivanje na Mac ili PC, upotreba besplatnih programa za njihovo organizovanje i editovanje i na kraju slanje fotografija na lokacije na kojima će moći da ih vidi odgovarajuća publika. Svaki postojeći oblik distribucije je pokriven u ovoj knjizi: email, štampa, slideshow, desktop pozdine, kolaži, filmovi, screean-saver-i, pa čak i slagalice. Napomena Ova knjiga obezbeđuje vodič za programe za organizovanje fotografija: Picasa (za Windows, besplatan program od Google-a) i iPhoto (od Apple-a, instaliran je na svakom Mac-u). Ona pokriva ova dva programa zato što su (a) odlični, (b) laki za korišćenje, i (c) besplatni. Ako posjedujete Photoshop ili Photoshop Elements, koji su mnogo ozbiljniji editori fotografija, onda vam čestitamo - vi ste daleko ispred nas. Ako kupite Photoshop: The Missing Manual ili Photoshop Elements: The Missing Manual dobićete još 900 stranica materijala vezanog za digitalnu fotografiju. Kratak sadržaj: -Dio 1: Fotoaparat -Poglavlje 1: Vrste fotoaparata -Poglavlje 2: Jedine funkcije koje su bitne -Dio 2: Fotografisanje -Poglavlje3: Snimanje fotografije -Poglavlje 4: Deset odluka -Poglavlje 5: Anti-zamućenje -Poglavlje 6: Kako su to uradili -Poglavlje 7: SLR poglavlje -Dio3: Laboratorija -Poglavlje 8: Fotoaparat susreće računar -Poglavlje 9: Organizacija fotografija -Poglavlje 10: Obrada fotografija -Dio 4: Publika -Poglavlje 11: Fotografije na papiru - I sve ostalo -Poglavlje 12: Elektronske fotografije -Dio 5: Dodaci -Dodatak A: Gdje da idete odavdje -Stvarni svjet -Dalje od besplatnih programa -Dodatak B: Top Deset Savjeta Svih Vremena -Dodatak C: Zahvalnica za fotografije -Indeks

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter