Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Put u svetu zemlju

Put u svetu zemlju

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-891-83-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K5884

Broj strana:

145

Težina:

336 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Gana... Kao najstarija, u porodici bez sina, krenula je stopama svoga oca. Bila je posljednji vodič iz loze plemenitih. Generacijama su bili vodiči kroz novi svijet, svijet nastao nestankom onog starog, nama znanog.
Putem snova dobija misteriozni zadatak. U cik zore, naoružana neugasivom žeđi za novom avanturom, krenula je….

Prvijenac naše autorice, koja vas sa Ganom, kao glavnom junakinjom, vodi na uzbudljiv put, pun opasnosti, izmišljenih likova, mjesta i događaja, pokušavši dočarati svijet nastao ljudskim nemarom, vidjen njenim očima.

ROMAN OSEBUJNE MAŠTE I NEPONOVLJIVE FANTASTIKE

Proročansko pretkazanje pogubenosti života na planetu Zemlja nakon Trećeg svjetskog rata, jedan je od glavnih motiva smionog izleta Sanele Piranić u svijet fantastike u njenom sjajnom romanu „Put u svetu zemlju“. Umijećem iskustvenog pisca naučne fantastike spisateljica podastire i pojašnjava uzrok i posljedice kataklizme.
Od početka do kraja roman je satkan od “rastežljivih” niti mašte koja nas magično uvodi i provodi kroz jedan nov, drugačiji svijet od ovozemaljskog, što je razumljivo kada je u pitanju ovakav literarni žanr. Čvrstom formom i osebujnim stilom, uz sve druge spoznaje umijeća portretisanja likova, razigranosti događaja u vremenu i prostoru bez granica, te jezičke čistoće “utopljene” poetikom opisa i motiva kojom se zabavlja znanstvena fantastika, štivo nosi u sebi sve elemente koji zadovoljavaju ovu danas sve popularniju formu književnog izražavanja.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Gana... Kao najstarija, u porodici bez sina, krenula je stopama svoga oca. Bila je posljednji vodič iz loze plemenitih. Generacijama su bili vodiči kroz novi svijet, svijet nastao nestankom onog starog, nama znanog. Putem snova dobija misteriozni zadatak. U cik zore, naoružana neugasivom žeđi za novom avanturom, krenula je…. Prvijenac naše autorice, koja vas sa Ganom, kao glavnom junakinjom, vodi na uzbudljiv put, pun opasnosti, izmišljenih likova, mjesta i događaja, pokušavši dočarati svijet nastao ljudskim nemarom, vidjen njenim očima. ROMAN OSEBUJNE MAŠTE I NEPONOVLJIVE FANTASTIKE Proročansko pretkazanje pogubenosti života na planetu Zemlja nakon Trećeg svjetskog rata, jedan je od glavnih motiva smionog izleta Sanele Piranić u svijet fantastike u njenom sjajnom romanu „Put u svetu zemlju“. Umijećem iskustvenog pisca naučne fantastike spisateljica podastire i pojašnjava uzrok i posljedice kataklizme. Od početka do kraja roman je satkan od “rastežljivih” niti mašte koja nas magično uvodi i provodi kroz jedan nov, drugačiji svijet od ovozemaljskog, što je razumljivo kada je u pitanju ovakav literarni žanr. Čvrstom formom i osebujnim stilom, uz sve druge spoznaje umijeća portretisanja likova, razigranosti događaja u vremenu i prostoru bez granica, te jezičke čistoće “utopljene” poetikom opisa i motiva kojom se zabavlja znanstvena fantastika, štivo nosi u sebi sve elemente koji zadovoljavaju ovu danas sve popularniju formu književnog izražavanja.

Dodatne informacije

Izdavač Autor
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter