Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Put kojim se rjeđe ide

Put kojim se rjeđe ide

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: M. Scott Peck


ISBN:

978-953-14-1317-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K8534

Broj strana:

389

Težina:

427 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Poslije dugogodišnjeg kliničkog rada sa pacijentima, američki psihijatar Skot Pek napisao je knjigu Put kojim se ređe ide koja je već godinama jedna od najpoznatijih knjiga savremene psihologije.

Pisana pristupačnim jezikom, u kojoj je dato mnoštvo primjera iz psihijatrijske prakse, ova knjiga počinje sa stavom da je život težak i da je besmisleno vajkati se zbog problema koji su njegov sastavni deo. Pek nagoveštava da u knjizi neće biti lakih recepata za ljepši i jednostavniji život, ali hoće onih za ispunjeniji i kvalitetniji. On od čitaoca traži napor koji je nepohodan da bismo se razvili u ljudsko biće puno topline i ljubavi, on traži rad na sebi, odbacivanje laži, osuđivanja drugih za ono za šta smo sami odgovorni... Počinjući dakle sa stavom da je život satkan od niza problema, Pek kaže da je disciplina osnovno oruđe za rješavanje tih problema i da se sa njima moramo suočiti. To suočavanje i rješavanje problema, tvrdi on, predstavlja osnov mentalnog zdravlja, kao što potiskivanje problema, zbog straha od mogućeg bola, leži u korenu svih emotivnih oboljenja.

Jedno od najintersantnijih poglavlja u ovoj knjizi je ono posvećeno ljubavi u kojoj poznati psihijatar, kroz niz primjera iz svoje prakse, govori o tome šta je prava, a šta lažna ljubav. Posebno je obrađen fenomen zavisnosti u ljubavi koja se često brka sa pravom ljubavlju. Ne zanemarujući čovjekovu duhovnost, Pek naglašava da je cilj prave ljubavi duhovno sazrevanje i ljudska evolucija. On takođe razbija još jednu rasprostranjenu zabludu - da je ljubav osećanje. Prava ljubav nije osećanje koje nas obara s nogu. To je posvećena, promišljena odluka, kaže Pek i dodaje da je osnovni oblik delovanja ljubavi pažnja izražena, prije svega, kroz pažljivo slušanje osobe koju volimo.

  • Prevodilac: Mihaela Velina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Poslije dugogodišnjeg kliničkog rada sa pacijentima, američki psihijatar Skot Pek napisao je knjigu Put kojim se ređe ide koja je već godinama jedna od najpoznatijih knjiga savremene psihologije. Pisana pristupačnim jezikom, u kojoj je dato mnoštvo primjera iz psihijatrijske prakse, ova knjiga počinje sa stavom da je život težak i da je besmisleno vajkati se zbog problema koji su njegov sastavni deo. Pek nagoveštava da u knjizi neće biti lakih recepata za ljepši i jednostavniji život, ali hoće onih za ispunjeniji i kvalitetniji. On od čitaoca traži napor koji je nepohodan da bismo se razvili u ljudsko biće puno topline i ljubavi, on traži rad na sebi, odbacivanje laži, osuđivanja drugih za ono za šta smo sami odgovorni... Počinjući dakle sa stavom da je život satkan od niza problema, Pek kaže da je disciplina osnovno oruđe za rješavanje tih problema i da se sa njima moramo suočiti. To suočavanje i rješavanje problema, tvrdi on, predstavlja osnov mentalnog zdravlja, kao što potiskivanje problema, zbog straha od mogućeg bola, leži u korenu svih emotivnih oboljenja. Jedno od najintersantnijih poglavlja u ovoj knjizi je ono posvećeno ljubavi u kojoj poznati psihijatar, kroz niz primjera iz svoje prakse, govori o tome šta je prava, a šta lažna ljubav. Posebno je obrađen fenomen zavisnosti u ljubavi koja se često brka sa pravom ljubavlju. Ne zanemarujući čovjekovu duhovnost, Pek naglašava da je cilj prave ljubavi duhovno sazrevanje i ljudska evolucija. On takođe razbija još jednu rasprostranjenu zabludu - da je ljubav osećanje. Prava ljubav nije osećanje koje nas obara s nogu. To je posvećena, promišljena odluka, kaže Pek i dodaje da je osnovni oblik delovanja ljubavi pažnja izražena, prije svega, kroz pažljivo slušanje osobe koju volimo.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter