Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Prostrani vidici - Antologija priča za djecu crnogorskih pisaca

Prostrani vidici - Antologija priča za djecu crnogorskih pisaca

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-12-232-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M4885

Broj strana:

138

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Antologije su uvijek dragocjene kontrolne tačke na razvojnom putu književnog stvaralaštva. One nijesu samo osvrt na pređenu stazu, već i kratak predah koji pomaže da se možda naslute pravci kojima će se dalje kretati taj dragocjeni vid duhovnosti. Nijesu, dakle, samo đerdani na kojima su nanizani književni biseri, već i oslonac za samopouzdanje mladih pisaca, i zahvalna građa za kreativne istraživače.

Dušan Đurišić, čije pregalaštvo na ovom polju odavno zaslužuje svaku pohvalu, pripremio je antologiju crnogorske priče za djecu i mlade, i nazvao je Prostrani vidici. Svojevremeno sam sa pažnjom i zadovoljstvom pratio nastanak njegove odlične antologije ljubavne poezije za djecu Ono dvoje. Knjiga koju je Đurišić sada pripremio drugačija je po mnogo čemu, a prije svega po motivskoj i autorskoj sveobuhvatnosti.

Prva osobina ove zbirke je, dakle, hvale vrijedna sveobuhvatnost. Ne samo da je autor uočio i odabrao priče renomiranih pisaca, objavljivane u knjigama pa zato lako dostupne, nego je tragao i za onim skrivenim draguljima koji, iz raznih razloga, uglavnom neopravdano, nijesu uspjeli da izađu na svjetlost pozornice, već su bili osuđeni na tavorenje u kutku nekog zaboravljenog ili možda već ugašenog književnog lista ili podliska.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Antologije su uvijek dragocjene kontrolne tačke na razvojnom putu književnog stvaralaštva. One nijesu samo osvrt na pređenu stazu, već i kratak predah koji pomaže da se možda naslute pravci kojima će se dalje kretati taj dragocjeni vid duhovnosti. Nijesu, dakle, samo đerdani na kojima su nanizani književni biseri, već i oslonac za samopouzdanje mladih pisaca, i zahvalna građa za kreativne istraživače. Dušan Đurišić, čije pregalaštvo na ovom polju odavno zaslužuje svaku pohvalu, pripremio je antologiju crnogorske priče za djecu i mlade, i nazvao je Prostrani vidici. Svojevremeno sam sa pažnjom i zadovoljstvom pratio nastanak njegove odlične antologije ljubavne poezije za djecu Ono dvoje. Knjiga koju je Đurišić sada pripremio drugačija je po mnogo čemu, a prije svega po motivskoj i autorskoj sveobuhvatnosti. Prva osobina ove zbirke je, dakle, hvale vrijedna sveobuhvatnost. Ne samo da je autor uočio i odabrao priče renomiranih pisaca, objavljivane u knjigama pa zato lako dostupne, nego je tragao i za onim skrivenim draguljima koji, iz raznih razloga, uglavnom neopravdano, nijesu uspjeli da izađu na svjetlost pozornice, već su bili osuđeni na tavorenje u kutku nekog zaboravljenog ili možda već ugašenog književnog lista ili podliska.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter