Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Moja borba - knjiga prva

Moja borba - knjiga prva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-41-706-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M5602

Broj strana:

400

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U prvom tomu heksaloga Moja borba Karl Ove Knausgård bolnom iskrenošću govori o djetinjstvu, adolescenciji, obitelji, svojim pokušajima razumijevanja oca koji se naglo pretvorio od obiteljskog čovjeka kratka fitilja u razvedenog alkoholičara. Preispitujući očevu smrt autor istodobno preispituje i svoju ulogu u novozasnovanoj obitelji, potpuno se otkriva i mrvi svoju egzistenciju do elementarnih dijelova te stvara jedinstvenu priču o malim i velikim borbama s kojima se svi suočavamo u životu.

Kritičar The New Republica sjajno sažima doživljaj Knausgårdovog djela i piše da je to kao da otvoriš tuđi dnevnik i u njemu nađeš svoje vlastite tajne.



Genijalna knjiga, rekao bih, kada bi ta riječ još nešto značila. Jebena knjiga.
Miljenko Jergović, Jutarnji list

Knausgård je intenzivan i potpuno iskren, bez bojazni zapisuje naše univerzalne strahove... Nešto je beskrajno privlačno u Knausgårdovoj knjizi. (Moja borba I. odabrana je kao jedna od Knjiga godine)
The New Yorker

Remekdjelo... Pažljivo u detaljima, moćno, neobično lijepo. Opisi obiteljskog rasapa nešto su najsnažnije što sam pročitao posljednjih godina.
Observer, Knjige godine

Ovaj ep iz predgrađa, naelektriziran u iskrenosti i elokvenciji, budi osjećaj superiornosti čak i nad djelom Jonathana Franzena, s kojim je usporediv.
Independent, Knjige godine

  • Prevodilac: Sofija Bilandžija
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U prvom tomu heksaloga Moja borba Karl Ove Knausgård bolnom iskrenošću govori o djetinjstvu, adolescenciji, obitelji, svojim pokušajima razumijevanja oca koji se naglo pretvorio od obiteljskog čovjeka kratka fitilja u razvedenog alkoholičara. Preispitujući očevu smrt autor istodobno preispituje i svoju ulogu u novozasnovanoj obitelji, potpuno se otkriva i mrvi svoju egzistenciju do elementarnih dijelova te stvara jedinstvenu priču o malim i velikim borbama s kojima se svi suočavamo u životu. Kritičar The New Republica sjajno sažima doživljaj Knausgårdovog djela i piše da je to kao da otvoriš tuđi dnevnik i u njemu nađeš svoje vlastite tajne. Genijalna knjiga, rekao bih, kada bi ta riječ još nešto značila. Jebena knjiga. Miljenko Jergović, Jutarnji list Knausgård je intenzivan i potpuno iskren, bez bojazni zapisuje naše univerzalne strahove... Nešto je beskrajno privlačno u Knausgårdovoj knjizi. (Moja borba I. odabrana je kao jedna od Knjiga godine) The New Yorker Remekdjelo... Pažljivo u detaljima, moćno, neobično lijepo. Opisi obiteljskog rasapa nešto su najsnažnije što sam pročitao posljednjih godina. Observer, Knjige godine Ovaj ep iz predgrađa, naelektriziran u iskrenosti i elokvenciji, budi osjećaj superiornosti čak i nad djelom Jonathana Franzena, s kojim je usporediv. Independent, Knjige godine

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter