Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Priča o zemlji i moru

Priča o zemlji i moru

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1668-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D0533

Broj strana:

264

Težina:

379 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,70 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Izuzetno delo o dobu Američke revolucije, po svemu sudeći roman godine. Vogue

Pričom koja se odigrava u malom primorskom mjestu u Severnoj Karolini, u godinama kada se Američka revolucija već bliži kraju, ovaj briljantni roman prati tri generacije jedne porodice, junake koji žude za iskupljenjem usred omamljujućeg vrtloga rata, otmica, ropstva i ljubavi.

Džon, gusar koji se zbog ljubavi vezao za kopno vraća se na more u nadi da će morska so izlečiti njegovu kćer Tabitu od smrtonosne žute groznice.

Godinama ranije, njegova žena Helen gazi sve konvencije i želje pobožnog oca Ejse, kako bi se udala za ozloglašenog gusara Džona načinivši time odluku koja će im svima promijeniti živote.

Helenina družbenica iz djetinjstva, robinja Mol, i dalje živi u vlasništvu sve povučenijeg Ejse. Jedina utjeha joj je sin Dejvi koga će štititi sa strašću koja raskida stege ropstva.

Životne priče Džona, Ejse i Mol prepliću se u vještom mozaiku strasti, ljubavi i očaja u ovom istančanom, evokativnom i nezaboravnom romanu, koji prikazuje jedinstvenu ljubav između roditelja i djeteta, ali i samotničke staze kojima putujemo u ime preporoda.

Upečatljiv stil, životni i originalni likovi i pripovedački zamah s kojim Smitova kazuje svoju priču o očajničkoj porodičnoj ljubavi na jednoj obali pružiće čitaocu nekoliko sati najlepšeg zadovoljstva i retku sliku dobrote. Anita Šriv

  • Originalni naziv: Katy Simpson Smith, The...
  • Prevodilac: Dubravka Srećković Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Izuzetno delo o dobu Američke revolucije, po svemu sudeći roman godine. Vogue Pričom koja se odigrava u malom primorskom mjestu u Severnoj Karolini, u godinama kada se Američka revolucija već bliži kraju, ovaj briljantni roman prati tri generacije jedne porodice, junake koji žude za iskupljenjem usred omamljujućeg vrtloga rata, otmica, ropstva i ljubavi. Džon, gusar koji se zbog ljubavi vezao za kopno vraća se na more u nadi da će morska so izlečiti njegovu kćer Tabitu od smrtonosne žute groznice. Godinama ranije, njegova žena Helen gazi sve konvencije i želje pobožnog oca Ejse, kako bi se udala za ozloglašenog gusara Džona načinivši time odluku koja će im svima promijeniti živote. Helenina družbenica iz djetinjstva, robinja Mol, i dalje živi u vlasništvu sve povučenijeg Ejse. Jedina utjeha joj je sin Dejvi koga će štititi sa strašću koja raskida stege ropstva. Životne priče Džona, Ejse i Mol prepliću se u vještom mozaiku strasti, ljubavi i očaja u ovom istančanom, evokativnom i nezaboravnom romanu, koji prikazuje jedinstvenu ljubav između roditelja i djeteta, ali i samotničke staze kojima putujemo u ime preporoda. Upečatljiv stil, životni i originalni likovi i pripovedački zamah s kojim Smitova kazuje svoju priču o očajničkoj porodičnoj ljubavi na jednoj obali pružiće čitaocu nekoliko sati najlepšeg zadovoljstva i retku sliku dobrote. Anita Šriv

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter