Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Put svile

Put svile

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-00257-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8786

Broj strana:

400

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Razlog preporuke:

Neodoljiva priča o svijetu intriga, senzualnosti i moći, u kojem carstvom ne vladaju ni sila ni politika, već lijepe i tajanstvene žene iza zidova harema.

Kategorije:

Sadržaj:

Vitez Templarskog reda. Putovanje na kraj svijeta. Savez koji može promijeniti istoriju.

Godina 1260. Žosran Sarazini je čovek rastrzane duše, vitez Templarskog reda kojeg progoni sramna prošlost i koji traga za iskupljenjem u opasnom krstaškom pohodu, putovanju od Palestine do Zanadua, kako bi na legendarnom dvoru Kublaj-kana, prijestolnici Mongolskog carstva, pronašao saveznika protiv Saracena. Umjesto toga, on utjehu nalazi u princezi-ratnici iz varvarskog plemena, lijepoj i neukrotivoj Kutelun, Tatarki iz mongolskih stepa. Iako je njihov savez naizgled potpuno nemoguć, ona će u Žosranu pronaći ono što ne može ni u jednom od svojih ljudi. Dok ga šibaju pustinjski vjetrovi, progone horde Saracena i muči strast koju ne može da obuzda, Žoseran mora da napusti Kutelun ako želi da dovrši putovanje i spase svoju dušu.

Što je još gore, mora da putuje sa Vilijamom, dominikancem obuzetim religijskim zanosom, čiji život se zakleo da će čuvati. Međutim, najgore od svega jeste to što će stići u Zanadu baš kada u najvećem carstvu u istoriji čovječanstva počinje da tinja plamen građanskog rata.

Kroz ravnice Palestine i visoke planine Hindukuša, preko golih divljina pustinje Takla Makan do velelepnih palata Kine, dobro i zlo, ljubav i mržnja, grijeh i dobrota vezu očaravajuću priču o krhkosti ljudskog bića.

  • Originalni naziv: Silk Road
  • Prevodilac: Katarina Dragović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Vitez Templarskog reda. Putovanje na kraj svijeta. Savez koji može promijeniti istoriju. Godina 1260. Žosran Sarazini je čovek rastrzane duše, vitez Templarskog reda kojeg progoni sramna prošlost i koji traga za iskupljenjem u opasnom krstaškom pohodu, putovanju od Palestine do Zanadua, kako bi na legendarnom dvoru Kublaj-kana, prijestolnici Mongolskog carstva, pronašao saveznika protiv Saracena. Umjesto toga, on utjehu nalazi u princezi-ratnici iz varvarskog plemena, lijepoj i neukrotivoj Kutelun, Tatarki iz mongolskih stepa. Iako je njihov savez naizgled potpuno nemoguć, ona će u Žosranu pronaći ono što ne može ni u jednom od svojih ljudi. Dok ga šibaju pustinjski vjetrovi, progone horde Saracena i muči strast koju ne može da obuzda, Žoseran mora da napusti Kutelun ako želi da dovrši putovanje i spase svoju dušu. Što je još gore, mora da putuje sa Vilijamom, dominikancem obuzetim religijskim zanosom, čiji život se zakleo da će čuvati. Međutim, najgore od svega jeste to što će stići u Zanadu baš kada u najvećem carstvu u istoriji čovječanstva počinje da tinja plamen građanskog rata. Kroz ravnice Palestine i visoke planine Hindukuša, preko golih divljina pustinje Takla Makan do velelepnih palata Kine, dobro i zlo, ljubav i mržnja, grijeh i dobrota vezu očaravajuću priču o krhkosti ljudskog bića.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Neodoljiva priča o svijetu intriga, senzualnosti i moći, u kojem carstvom ne vladaju ni sila ni politika, već lijepe i tajanstvene žene iza zidova harema.

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter