Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Poslanik: pripovjest

Poslanik: pripovjest

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kader Abdolah


ISBN:

978-9958-300-83-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V2279

Broj strana:

311

Težina:

293 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kad sam počeo s prikupljanjem Kur’ana, shvatio sam: Kur’an se ne može shvatiti ako se ne shvati Muhammed.

Radeći na Knjizi otkrio sam drugačijeg Muhammeda. Prvo sam ga vidio kao sanjalicu, čovjeka koji uživa u životu, ljubitelja žena i vođu koji preuzima nevjerovatno mnogo rizika.
Kad sam stavio na papir njegova kazivanja, tek ga tada ugledah kao čovjeka, znatiželjnika. Prije toga sam ga uvijek smatrao ocem, gospodarom, ratnikom, Poslanikom. Muhammed-čovjek je za mene bio otkriće i to sam htio svima pokazati.
Znao sam da će drugi njegovom životu kasnije mnogo toga dodati, a možda i mnogo izbaciti. Zato rekoh samome sebi: “Zejde! Stavi Muhammedov život na papir.”
U Omerovo vrijeme, kad se Kur’an koji sam ja sastavio još nije smio objelodaniti, uzeo sam torbu, skočio na konja i otišao, ovoga puta da sakupljam fragmente o Muhammedovom životu. Dovoljno posla do kraja života.

Opisat ću običaje i prilike u Mekki njegove mladosti. Posebno ću govoriti o Kabi, u kojoj su čuvani idoli. Muhammedov je život, ustvari, obilježio jedan san: htio je da uništi lažne bogove i očisti Kabu da bi je pretvorio u Allahov dom.

  • Originalni naziv: De boodshapper
  • Prevodilac: Goran Sarić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Kad sam počeo s prikupljanjem Kur’ana, shvatio sam: Kur’an se ne može shvatiti ako se ne shvati Muhammed. Radeći na Knjizi otkrio sam drugačijeg Muhammeda. Prvo sam ga vidio kao sanjalicu, čovjeka koji uživa u životu, ljubitelja žena i vođu koji preuzima nevjerovatno mnogo rizika. Kad sam stavio na papir njegova kazivanja, tek ga tada ugledah kao čovjeka, znatiželjnika. Prije toga sam ga uvijek smatrao ocem, gospodarom, ratnikom, Poslanikom. Muhammed-čovjek je za mene bio otkriće i to sam htio svima pokazati. Znao sam da će drugi njegovom životu kasnije mnogo toga dodati, a možda i mnogo izbaciti. Zato rekoh samome sebi: “Zejde! Stavi Muhammedov život na papir.” U Omerovo vrijeme, kad se Kur’an koji sam ja sastavio još nije smio objelodaniti, uzeo sam torbu, skočio na konja i otišao, ovoga puta da sakupljam fragmente o Muhammedovom životu. Dovoljno posla do kraja života. Opisat ću običaje i prilike u Mekki njegove mladosti. Posebno ću govoriti o Kabi, u kojoj su čuvani idoli. Muhammedov je život, ustvari, obilježio jedan san: htio je da uništi lažne bogove i očisti Kabu da bi je pretvorio u Allahov dom.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter