Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Protuotrov - Sreća za ljude koji ne mogu pozitivno razmišljati

Protuotrov - Sreća za ljude koji ne mogu pozitivno razmišljati

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789533166834

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M5697

Broj strana:

231

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Uspjeh postignut kroz neuspjeh, spokoj postignut kad prigrlimo nesigurnost i tjeskobu; ova je knjiga originalan osvrt na knjige o samopomoći. Iako vrijedna milijarde, industrija navedenih knjiga rijetko je kome uistinu uspjela pomoći. Malo je prednosti modernog života dovelo do općeg blagostanja (i to ne nužno materijalnog). Imutak – čak i ako ga steknete – ne vodi nužno do sreće. Ljubav, obitelj i posao češće od radosti donose nam stres. Ne možemo se čak ni složiti oko toga što sreća točno jest. Jesmo li stoga uključeni u bezuspješnu potragu ili samo od početka sve pogrešno shvaćamo? Stajališta “možeš sve što hoćeš” i “kroz život trebaš koračati s velikim smiješkom na licu” na našu suvremenu kulturu imaju poguban utjecaj; agresivno pozitivan stav nekima možda i pomaže da pobijede ovisnost, tremu, izgrade poslovno carstvo, osvoje izbore ili pobijede u ratu. No, ova nas nemirna i neumorna potraga za srećom i uspjehom može učiniti duboko – nesretnima.

Protuotrov je serija putovanja osoba koje dijele iznenađujući način na koji razmišljaju o životu. Ono što im je zajedničko jest uvjerenje o ljudskoj psihologiji: da je naš trajni napor u eliminiranju negativnog glavni krivac za to što se osjećamo tako nesigurnima, nesretnima i tjeskobnima. U životu postoji alternativni, negativni put do sreće i uspjeha koji uključuje prigrliti upravo one stvari koje smo cijeli život nastojali izbjegavati. To je subverzivna poruka koja svoje korijenje vuče još od rimskih stoika, pa do budista.

  • Originalni naziv: The Antidote
  • Prevodilac: Zoran Bošnjak
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Uspjeh postignut kroz neuspjeh, spokoj postignut kad prigrlimo nesigurnost i tjeskobu; ova je knjiga originalan osvrt na knjige o samopomoći. Iako vrijedna milijarde, industrija navedenih knjiga rijetko je kome uistinu uspjela pomoći. Malo je prednosti modernog života dovelo do općeg blagostanja (i to ne nužno materijalnog). Imutak – čak i ako ga steknete – ne vodi nužno do sreće. Ljubav, obitelj i posao češće od radosti donose nam stres. Ne možemo se čak ni složiti oko toga što sreća točno jest. Jesmo li stoga uključeni u bezuspješnu potragu ili samo od početka sve pogrešno shvaćamo? Stajališta “možeš sve što hoćeš” i “kroz život trebaš koračati s velikim smiješkom na licu” na našu suvremenu kulturu imaju poguban utjecaj; agresivno pozitivan stav nekima možda i pomaže da pobijede ovisnost, tremu, izgrade poslovno carstvo, osvoje izbore ili pobijede u ratu. No, ova nas nemirna i neumorna potraga za srećom i uspjehom može učiniti duboko – nesretnima. Protuotrov je serija putovanja osoba koje dijele iznenađujući način na koji razmišljaju o životu. Ono što im je zajedničko jest uvjerenje o ljudskoj psihologiji: da je naš trajni napor u eliminiranju negativnog glavni krivac za to što se osjećamo tako nesigurnima, nesretnima i tjeskobnima. U životu postoji alternativni, negativni put do sreće i uspjeha koji uključuje prigrliti upravo one stvari koje smo cijeli život nastojali izbjegavati. To je subverzivna poruka koja svoje korijenje vuče još od rimskih stoika, pa do budista.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter