Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Politička ekonomija

Politička ekonomija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-150-029-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4233

Broj strana:

318

Težina:

421 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

3,05 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U trezoru knjižnice Pravnoga fakulteta u Zagrebu više od stotinu godina ležao je rukopis bilježaka Lorkovićevih predavanja iz političke ekonomije održanih 1881/1882. Premda se od tada gospodarska slika Hrvatske i svijeta umnogome izmijenila kao i pravna i ekonomska znanost, Lorkovićevi stavovi u mnogočemu odišu aktualnošću jer su predestinirani imperativom znanje je moć. Osim toga, Lorkovićeva predavanja, ispisana lijepim i autentičnim jezikom svjedoče o visokoj kvaliteti nastave na zagrebačkom Pravnom fakultetu.

Predavanja Blaža Lorkovića (1839-1892), ekonomista, pravnika, kulturnog i političkog radnika, utemeljitelja hrvatske političke ekonomije zabilježio je njegov učenik Josip Šilović koji je i sam postao profesorom na zagrebačkom Pravnom fakultetu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 1995
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160×230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U trezoru knjižnice Pravnoga fakulteta u Zagrebu više od stotinu godina ležao je rukopis bilježaka Lorkovićevih predavanja iz političke ekonomije održanih 1881/1882. Premda se od tada gospodarska slika Hrvatske i svijeta umnogome izmijenila kao i pravna i ekonomska znanost, Lorkovićevi stavovi u mnogočemu odišu aktualnošću jer su predestinirani imperativom znanje je moć. Osim toga, Lorkovićeva predavanja, ispisana lijepim i autentičnim jezikom svjedoče o visokoj kvaliteti nastave na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Predavanja Blaža Lorkovića (1839-1892), ekonomista, pravnika, kulturnog i političkog radnika, utemeljitelja hrvatske političke ekonomije zabilježio je njegov učenik Josip Šilović koji je i sam postao profesorom na zagrebačkom Pravnom fakultetu.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter