Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Pokoravanje

Pokoravanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958302480

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M1197

Broj strana:

225

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pokoravanje je knjiga koja će obelježiti ovu i mnoge godine pred nama. Knjiga koja umjesto nas postavlja teška pitanja, i ostavlja ih otvorenim. Knjiga koju mnogi proglašavaju proročkom ‒ zbog brutalne koincidencije da je baš Mišel Uelbek bio na naslovnici magazina Charlie Hebdo uoči masakra (zbog čega je i sam autor evakuisan iz Pariza nakon tragedije) i da je objavljena istog dana kada se taj zločin dogodio.

Prvi tiraž od 220.000 primjeraka francuskog izdanja romana rasprodat je u rekordnom roku!

Prvi tiraž od 270.000 primjeraka njemačkog izdanja takođe je rasprodat

Fransoa ‒ univerzitetski profesor i stručnjak za legendarnog dekadentnog pisca Uismansa, usamljenik na pragu srednjeg doba kome život prolazi u sezonskim ljubavnim vezama sa studentkinjama ‒ isprva je nezainteresovan za aktuelne predsjedničke izbore koji potresaju Francusku te 2022. godine.

Međutim, kada se u drugom krugu izbora, pored neizbežne Marin le Pen, neočekivano nađe harizmatični lider Muslimanskog bratstva, i kad političke igre učine da iza njega stane praktično cijela francuska politička scena ‒ Fransoa shvata da će se svijet u kome je dotad živeo relativno zadovoljno i sigurno brutalno promijeniti.

Na biračkim mjestima izbijaju neredi, izbori se odlažu, automobili gore na ulicama Pariza, a porodica djevojke jevrejskog porijekla s kojom se Fransoa viđao prethodnih mjeseci odlučuje naprasno da se iseli u Izrael… U trenutku kada se građanski rat čini neumitnim, Fransoa se sklanja u unutrašnjost zemlje da sačeka rasplet eksplozivne situacije. To putovanje postaje i unutrašnja odiseja do najmračnijih kutaka njegove duše i okrutno suočavanje s činjenicom da nikakvog dubljeg životnog smisla više nema.

Francuska za to vrijeme, a s njom i veći dio Evrope, ipak bez mnogo potresa ulazi u novu eru. Društvene promjene mijenjaju i pojedince, a Fransoa i njegovo okruženje reaguju različito. Umorna, istrošena judeo-hrišćanska Evropa postaje lak plen najmlađe i najprodornije monoteističke religije. Islam unosi novu energiju i smisao u život dojučerašnjih liberala i egalitarista…

  • Originalni naziv: Soumission / Flammarion...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Pokoravanje je knjiga koja će obelježiti ovu i mnoge godine pred nama. Knjiga koja umjesto nas postavlja teška pitanja, i ostavlja ih otvorenim. Knjiga koju mnogi proglašavaju proročkom ‒ zbog brutalne koincidencije da je baš Mišel Uelbek bio na naslovnici magazina Charlie Hebdo uoči masakra (zbog čega je i sam autor evakuisan iz Pariza nakon tragedije) i da je objavljena istog dana kada se taj zločin dogodio. Prvi tiraž od 220.000 primjeraka francuskog izdanja romana rasprodat je u rekordnom roku! Prvi tiraž od 270.000 primjeraka njemačkog izdanja takođe je rasprodat Fransoa ‒ univerzitetski profesor i stručnjak za legendarnog dekadentnog pisca Uismansa, usamljenik na pragu srednjeg doba kome život prolazi u sezonskim ljubavnim vezama sa studentkinjama ‒ isprva je nezainteresovan za aktuelne predsjedničke izbore koji potresaju Francusku te 2022. godine. Međutim, kada se u drugom krugu izbora, pored neizbežne Marin le Pen, neočekivano nađe harizmatični lider Muslimanskog bratstva, i kad političke igre učine da iza njega stane praktično cijela francuska politička scena ‒ Fransoa shvata da će se svijet u kome je dotad živeo relativno zadovoljno i sigurno brutalno promijeniti. Na biračkim mjestima izbijaju neredi, izbori se odlažu, automobili gore na ulicama Pariza, a porodica djevojke jevrejskog porijekla s kojom se Fransoa viđao prethodnih mjeseci odlučuje naprasno da se iseli u Izrael… U trenutku kada se građanski rat čini neumitnim, Fransoa se sklanja u unutrašnjost zemlje da sačeka rasplet eksplozivne situacije. To putovanje postaje i unutrašnja odiseja do najmračnijih kutaka njegove duše i okrutno suočavanje s činjenicom da nikakvog dubljeg životnog smisla više nema. Francuska za to vrijeme, a s njom i veći dio Evrope, ipak bez mnogo potresa ulazi u novu eru. Društvene promjene mijenjaju i pojedince, a Fransoa i njegovo okruženje reaguju različito. Umorna, istrošena judeo-hrišćanska Evropa postaje lak plen najmlađe i najprodornije monoteističke religije. Islam unosi novu energiju i smisao u život dojučerašnjih liberala i egalitarista…

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter