Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Pisareva kći

Pisareva kći

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0479-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3082

Broj strana:

560

Težina:

502 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Njemačka, 799. godine. Karlo Veliki, kralj Zapadnog rimskog carstva, nalaže Gorgiji, iskusnom vizantijskom pisaru, da prevede dokument od ključnog značaja za hrišćanski svijet. Na Gorgijinu nesreću njegova kći Tereza, šegrt za zvanje pisara, primorana je da zbog lažne optužbe pobegne iz Vircburga.

Djevojka traži utočište u opatiji Fuldi, i tamo upoznaje fratra Alkuina iz Jorka. On istražuje uzrok strašne epidemije koja hara gradom.
Misteriozan Gorgijin nestanak odvešće Terezu u srce zavjere u kojoj se prepliću ambicije, vlastoljublje i smrt, gdje ništa nije kao što izgleda. Zajedno sa Alkuinom, djevojka će biti primorana da se bori do posljednjeg daha kako bi pronašla oca, razotkrila krivce i otkrila tajnu od koje zavisi budućnost zapadnog svijeta.

Kombinujući istorijske činjenice, rafiniranu prozu i žestok i napet ritam, ovo je triler zasnovan na stvarnom događaju koji će povesti čitaoce na opasno putovanje po srednjovijekovnim gradovima, manastirima i opatijama.

  • Prevodilac: Gordana Mihajlovic
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Njemačka, 799. godine. Karlo Veliki, kralj Zapadnog rimskog carstva, nalaže Gorgiji, iskusnom vizantijskom pisaru, da prevede dokument od ključnog značaja za hrišćanski svijet. Na Gorgijinu nesreću njegova kći Tereza, šegrt za zvanje pisara, primorana je da zbog lažne optužbe pobegne iz Vircburga. Djevojka traži utočište u opatiji Fuldi, i tamo upoznaje fratra Alkuina iz Jorka. On istražuje uzrok strašne epidemije koja hara gradom. Misteriozan Gorgijin nestanak odvešće Terezu u srce zavjere u kojoj se prepliću ambicije, vlastoljublje i smrt, gdje ništa nije kao što izgleda. Zajedno sa Alkuinom, djevojka će biti primorana da se bori do posljednjeg daha kako bi pronašla oca, razotkrila krivce i otkrila tajnu od koje zavisi budućnost zapadnog svijeta. Kombinujući istorijske činjenice, rafiniranu prozu i žestok i napet ritam, ovo je triler zasnovan na stvarnom događaju koji će povesti čitaoce na opasno putovanje po srednjovijekovnim gradovima, manastirima i opatijama.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter