Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Osnove financijskog menadžmenta

Osnove financijskog menadžmenta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-6070-09-X

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2207

Broj strana:

773

Težina:

1700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

106,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Osnove financijskog menadžmenta objašnjavaju kako kompanija prikuplja sredstva, kako ih alocira i da sve financijske odluke stvaraju vrijednost. Autori Van Horne i Wachowicz prate promjene koje se događaju kako u financijama, tako i u političkoj strukturi, društvu i gospodarstvu pa njihova knjiga prati promjene u praksi te promjene u teoriji i modelima procjene vrijednosti.

Autori na razumljiv i jednostavan način istražuju financije, uključujući i granična područja. Iako su autori amerikanci, knjiga je po rasponu obuhvaćenih područja međunarodna sa mnoštvom dodataka na tom području.

Kako bi pobudili interes čitalaca, ilustrirali su osnovne koncepte te dodali podsjetnike, pitanja i odgovore kao i posebne dodatke.

Knjiga je namijenjena za predavanje iz uvoda u financijski menadžment, no neizostavna je svim vidovima obrazovanja financijskih stručnjaka kao osnovna literatura ili referenca.

  • Originalni naziv: Fundamentals of Financial...
  • Prevodilac: mr.sc. Jasminka Vlašić - Ivasović, Strahimir Filipović, dr. sc. Ante Puljić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 205x260
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Osnove financijskog menadžmenta objašnjavaju kako kompanija prikuplja sredstva, kako ih alocira i da sve financijske odluke stvaraju vrijednost. Autori Van Horne i Wachowicz prate promjene koje se događaju kako u financijama, tako i u političkoj strukturi, društvu i gospodarstvu pa njihova knjiga prati promjene u praksi te promjene u teoriji i modelima procjene vrijednosti. Autori na razumljiv i jednostavan način istražuju financije, uključujući i granična područja. Iako su autori amerikanci, knjiga je po rasponu obuhvaćenih područja međunarodna sa mnoštvom dodataka na tom području. Kako bi pobudili interes čitalaca, ilustrirali su osnovne koncepte te dodali podsjetnike, pitanja i odgovore kao i posebne dodatke. Knjiga je namijenjena za predavanje iz uvoda u financijski menadžment, no neizostavna je svim vidovima obrazovanja financijskih stručnjaka kao osnovna literatura ili referenca.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter