Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog



Novost

26.05.2014

Abdulah Sidran dobitnik nagrade "Književno žezlo"

Našem pjesniku, književniku i scenaristi Abdulahu Sidranu Društvo književnika Makedonije 23. juna na svečanosti u Skoplju dodijelit će uglednu nagradu za pjesništvo - „Književno žezlo".

Riječ struke

Riječ je o godišnjoj nagradi za poeziju koja se u Makedoniji dodjeljuje jednom domaćem i jednom stranom pjesniku, a dodjela nagrade predstavljena je kao prvorazredan društveni događaj.

- Nagrada se dodjeljuje za najbolju prevedenu i objavljenu knjigu u Makedoniji u prošloj godini. To je „Partizansko groblje" koju je na makedonski preveo Risto Lazarov. Zasluge za ovu nagradu više pripadaju prevodiocu nego autoru, jer njihov rad je obezvrijeđen, i kad se takva nagrada dobije, pjesnik je dužan insistirati na važnosti prevodiočevog posla - kazao nam je Sidran.
 

Velika imena

 

„Partizansko groblje" je zbirka izabranih pjesama, a prema riječima struke, satkana je od najboljih koje su proizišle iz Sidranovog pera.

 

- Dobiti bilo koju književnu nagradu u Makedoniji je velika čast. Oni su se za svoje međunarodno priznanje jednako borili književnim i političkim sredstvima, jer su u svijetu najprije postali poznati po svojim velikim pjesnicima. Do sada su među dobitnicima isključivo najveća imena evropske književne poezije, a poslije našeg Maka Dizdara „Književno Žezlo" ću dobiti i ja - istakao je Sidran. 

 

izvor:Avaz

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Nisam izašla iz svoje tame

Ani Erno

16,00 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Svinjotopija

Kitty Fitzgerald

Redovna Cijena: 13,50 KM

Snižena cijena: 11,70 KM

Ostale knjige na popustu