Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog



Novost

27.02.2014

Knjige koje vrijedi pročitati

Okrijepite svoju dušu novim avanturama, dalekim putovanjima i gradovima u kojima nikad niste bili a  koje vam samo knjige mogu priuštiti. Kako nam se bliže sunčani dani, koji će nas zasigurno sve izmamiti napolje, ovo je pravo vrijeme da nakratko uđete u svijet knjiga. Online knjižara knjiga.ba za vas je odabrala par novih i starih hitova, koji bi vas trebali prikovati za fotelju, ili u najmanju ruku, zaintrigirati.

„Psi na jezeru i Izabrane pjesme Nane Mazutha“ Miljenko Jergović

Popularni pisac iz Hrvatske, Miljenko Jergović, dolazi sa novim romanom čija radnja počinje u sobi 119 jednog beogradskog hotela, u kojoj, gost iz Kanade, sarajevski pjesnik Nikanor Nano Mazuth, doživljava moždani udar i pada u komu. Policija i službenici hotela provaljuju u zaključanu sobu i odvoze ga u bolnicu. Zainteresovan za ličnost tajanstvenog gosta, iz puke radoznalosti, recepcioner hotela, Arif Nevzeti, ukucava ime pjesnika u internet pretraživač, pokušavajući da sazna što više podataka o njemu....

„ Dr. Sleep“ Stiven King

Poslije romana „Isijavanje“ jednog od najpoznatijih Stivenovih romana, objavljen je i „Doktor Slip“ čija se radnja nastavlja oko godinu dana nakon Isijavanja i vodi nas kroz Den Toresovo odrastanje. Kako i sam King kaže, zanimalo ga kako bi to izgledalo, s obzirom da je Den bio stvarno dijete jedne disfunkcionalne porodice. Ljubitelji djela Stivena Kinga zasigurno će uživati i u Doktoru Slipu koji je ujedno i njegov pedeset šesti objavljeni roman.

 „Ukleta kuća“ Agata Kristi

Jedna od najpoznatijih svjetskih pisaca misterija, i često nazivana „kraljicom zločina“. Tokom svoje književne karijere koja je trajala više od pola vijeka napisala je 79 knjiga, od toga 66 kriminalističkih romana.

„Ova knjiga mi je jedna od omiljenih. Smišljala sam je godinama, razmišljala o njoj, razrađivala je govoreći sebi: Jednog dana, kad budem imala dovoljno vremena i poželim da se dobro zabavim, počeću da je pišem! Želim da istaknem ovo: od pet napisanih knjiga samo jedna predstavlja pravo zadovoljstvo, ostale su posao. Ukleta kuća bila je pravo zadovoljstvo„ Agata Kristi

 

Trilogija „ Igre gladi“ Suzanne Collins

Svjetski besteler dosad je prodan u 26 milijuna primjeraka, a nastavlja da osvaja prva mjesta na svim top listama najprodavanijih knjiga. Uzbudljiva priča o nenadanim junacima u alternativnoj budućnosti u kojoj su Sjedinjene Američke Države propale, izmučene sušom, požarima, glađu i ratom, a njihovi stanovnici prisiljeni su sudjelovati na okrutnim igrama zaista ostavlja bez daha ljubitelje ove trilogije.

„Lovac u žitu“ Jerome David Salinger

            Lovac u žitu je zaista najčitaniji roman na planeti. Selindžeru je trebalo gotovo deset godina da napiše ovo djelo, koje je izrazilo seksualne konflikte i egzistencijalne strepnje mlade generacije u poslijeratnoj Americi, kao i bunt protiv licemjerja i laži u svijetu glavnog junaka. Na listi najboljih američkih romana uvijek je među prvih deset, a po mnogim anketama najbolja je knjiga ikad objavljena u Americi.

„Troja - Pad kraljeva“ David i Stella Gemmell

Nakon uzbudljivoga prvog dijela Gemmellove trilogije, u kojem su se prožimali najdublji ljudski osjećaji poput ljubavi i mržnje, te nastavka, u kojem se najavljivao neizbježan rat, u posljednjem dijelu objavljen je rat, a u krvožednim bitkama sudjeluju junaci, vječno živi u pričama koje odjekuju mnogim stoljećima.

U gradu čeka trojanski kralj, koji, bolestan i ogorčen, nadu polaže u dva junaka: svojega najmilijeg sina Hektora i zastrašujućega Helikaona, koji se Mikenjanima kani ljuto osvetiti za smrt svoje žene.

 

 

 

 

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Jedna žena

Ani Erno

16,00 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Čarobna kuća za lutkice

Grupa autora

Redovna Cijena: 11,00 KM

Snižena cijena: 7,70 KM

Ostale knjige na popustu