Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog



Novost

01.10.2016

Novo u najvećoj BH online knjižari Knjiga.ba

Novo u najvećoj BH online knjižari Knjiga.ba
 
Stiže  jesen, a sa njom i novi naslovi u najvećoj BH online knjižari Knjiga.ba
Predstavljamo vam neke od njih ...
 
Dimitrij Gluhovski - Metro 2035
Metro 2035 konačno otkriva istinu!

Dve hiljade trideset peta, godina velikih preokreta. Malobrojni preživeli još uvek se kriju po mračnim tunelima Moskovskog metropolitena, podeljeni u gradove-države i koncentrisani samo na to da prežive još jedan dan. Godine u podzemlju već počinju da ostavljaju posledice na ljude, bolesti su sve učestalije, nada da je još neko preživeo polako počinje da kopni. Nekadašnji heroj Artem sada je slomljen i razočaran, stalker omražen zbog preteranog izlaganja radijaciji, a na sve to i brak mu je u krizi.
 
Milorad Popović - Čovjek bez lica
Kada, upravo na dan Antibirokratske revolucije, 7. oktobra 1988. u svom stanu u Titogradu Šćepan Dragišić dobije vijest da mu je preminuo otac Tripko, i ne sluti što će sve doznati o svome ocu, svojoj zemlji Crnoj Gori, sistemu, ali nadasve o špijunima te njihovim tajnim dvostrukim i trostrukim životima koji će se pred njim razotkriti iz papira koje kriju kovčezi što su mu došli u nasljedstvo.

Ispisujući Tripkov život i život njegove porodice, poznanika i nadređenih, Milorad Popović napisao je najveći špijunski roman naših dana. Čovjek bez lica roman je o Crnoj Gori i Jugoslaviji, o dvadesetom stoljeću u kojem se susreću stvarne povijesne osobe i fiktivni likovi, o idealima i odustajanju od njih, o prevratima, nastajanju i rastakanju država i velikih ideja. No to je prije svega roman o nesalomljivima, o onima koji najdublje vjeruju u ideale, o špijunima koji nisu tajni agenti iz filmova, već možda tek obični knjižničari.
 
Richard Rohr - Golo sada - Vidjeti kao što mistici vide
Ono u čemu sada uživamo i nada koju autor želi ponuditi u ovoj knjizi jest renesansa kontemplativnoga uma, jedina istinski jedinstvena alternativa koju religija ima ponuditi svijetu. Bez ovoga novoga uma većina doktrina, moralnih propisa, dogmi i crkvenih struktura gotovo će sigurno biti krivo shvaćena, krivo upotrijebljena i krivo korištena. Gola, nebranjena i nedualna prisutnost najpodobnija je za susret s Pravom Prisutnošću. To je život u golome sada, u „sakramentu sadašnjega trenutka“ koji će nas naučiti kako uistinu kušati naša iskustva, bilo dobra, loša ili ružna, i kako im dopustiti da nas preobraze.
 
Za više interesantnih naslova posjetite našu internet prodavnicu na adresi – knjiga.ba
 
Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Jednostavna strast

Ani Erno

16,00 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Crni krst

Stiven Lohed

Redovna Cijena: 19,00 KM

Snižena cijena: 13,00 KM

Ostale knjige na popustu