Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog



Novost

07.02.2016

Sreća je kao vjetar. Ne vidiš je, ali je osjetiš...

Sreća je kao vjetar. Ne vidiš je, ali je osetiš...

Dugo očekivani drugi balkanski bestseler dr. Kenana Crnkića “Pazi kojeg vuka hraniš” u izdanju Dobre knjige.

Doktor ekonomije i predavač na univerzitetima u SAD, Madridu i Sarajevu, pokušao je da svojim čitaocima otkrije male tajne o sreći u uspjehu.

“Pogledajte,  kada Robinzon u trči na ostrvu pobijedio Petka, a ovaj se zbunio jer je mislio da je trebalo trčati ljepše, a ne brže to nama govori da bi idealno bilo u svakoj trci stići prvi, a ostati lijep, u svakom smislu…. Kada sam počeo da pišem svoju drugu knjigu “Pazi Kojeg Vuka Hraniš”, koja govori o sreći, kako je pronaći, postići i trajno zadržati u našim životima, prvo što sam uradio, kao što i dolikuje, bilo je da potražim zvaničnu definiciju sreće. Dakle, postavio sam naizgled jednostavno pitanje; šta je to sreća?

Nevjerovatno, ali tako nešto ne postoji. Onda sam počeo da pitam prijatelje, poznanike, različite ljude različitih godina, profesija, ali i iz različitih zemalja u koje sam putovao. Pitanje koje sam postavio bilo je tako jednostavno, dakle, šta je to sreća? Malo je bilo  onih koji su mogli da odgovore na to pitanje. A još manje onih koji su bili u stanju  da to izraze riječima. Istovremeno, svi su mogli da je osete i znali da prepoznaju kada su a kada nisu sretni. Nevjerovatno, zar ne? Istražujući aktivno došao sam do zaključka da je ova kratka riječ kroz istoriju bila oduvijek zagonetka i neotkriven fenomen. Došao sam do neke svoje definicije koju sam podijelio na svome blogu (kojeg prati kombinovano sa društvenim mrežama preko 100.000 ljudi raznih profila) i koja je izazvala veliku pažnju, ali i zanimljive diskusije: "Sreća je poput vjetra. Ne vidiš. Ali osjetiš."

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Tvorac anđela

Aleks Nort

24,50 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Žulijet Pomerlo

Yves Beaucheimin

Redovna Cijena: 15,00 KM

Snižena cijena: 10,00 KM

Ostale knjige na popustu